Välkommen till P04-2 Vi är ett lag med strax över 20 spelare som brinner för innebandy. Vi har som mål och tycker det är viktigt att alla känner sig välkomna och har roligt både under träning och match.Jämn drabbning mot Lindome på deras hemmaplan
2017-04-22 14:16

Dagens andra match för våra grabbar spelades mot Lindome som hade ett gott stöd från hemmapubliken då vi befann oss i deras hemmaarena. Lindome spelade ett fint spel som passade FCH bra. Det var mer rulla av boll och mindre slag och hack. Men det verkar vara en förmiddag där våra motståndare har turen på sin sida. Två minuter in i matchen lyckas de få ett riktigt turmål och våra grabbar får återigen slå ur underläge. FCH tappar en del i tempo och blir för en stund lite passiva. Lindome är rörligare och tillåts styra spelet vilket får till följd att de i princip parkerar djupt nere på vår planhalva. Detta ger till slut resultat för hemmalaget och halvvägs in i perioden sitter 2-0 genom ett distansskott. Inte helt oväntat då de pressat på hårt senaste minuterna.

Men detta får inte våra killar att ge upp. De kraftsamlar istället och kämpar sig in i matchen igen och ser till att återta mycket av kommandot. Spelet är nu förflyttat till en mer komfortabel position mer centralt på planen och ett väl utfört FCH-anfall med ett snabbt bakåtpass och ett hårt skott från halvdistans ger resultat! Bollen sitter snyggt i krysset efter 9:22 och det står nu 2-1 på tavlan.

FCH har nu vänt spelet till sin fördel och pressen ligger på Lindome. Det är flera gånger mycket nära 2-2. FCH har verkligen fått till en nytändning och när det är 4 minuter kvar av perioden sitter äntligen utjämningen. Ett nytt skott från halvdistans som styrdes in bakom en chanslös målvakt i Lindomemålet. Spelet är nu mycket jämnare, FCH mycket hungrigare och mycket oftare 1:a på bollen.

Andra halvlek börjar med att Lindome sätter hög press på FCH och de lyckades återigen parkera spelet för långt ner på FCH:s planhalva. Lindome är duktiga på att hålla i bollen och för en kort stund är det FCH som får jaga boll. Detta spel ger utdelning för hemmalaget som kan kvittera in tredje målet tre minuter in i halvleken. FCH hämtar upp spelet igen, försvarar sig bra, får till fint passningsspel och är knivvassa i sina kontringar. Spelet går kvick över hela planen och båda lagen spelar bra och har bra chanser. Med drygt 5 minuter kvar av matchen får Lindome chansen i en snabb spelvändning och efter en snygg passningskombination sitter 4-2 i maskorna bakom vår målvakt. Surt då våra killar verkligen kämpat på och det kunde lika gärna varit ett utjämningsmål på andra hållet. Men de blå-svarta biter ihop, gasar på och ger inte upp.

Med 12:37 på uret åker en Lindomespelare ut då han gått för hårt in i en närkamp. Nu öppnar sig plötsligt chansen till reducering när grabbarna bjuds på två minuter i numerärt överläge. De sliter hårt för att få till det, Joel lämnar buren för att få ytterligare en utespelare och det är verkligen bud på ett skånskt mål. Men med sekunder kvar på utvisningen får Lindome utdelning på ett långskott och sätter 5-2 i tom kasse. Det blir spiken i kistan och vi får tyvärr lämna Lindome med ännu en förlust.

Återigen har grabbarna orättvist fått lämna med en förlust i bagaget. Med bara ett uns mer tur till FCH, en lite jämnare fördelning av fru Fortuna, så hade resultatet blivit helt annorlunda. Denna matchen hade grabbarna helt klart förtjänat att vinna. Nu får de ladda om till kvällens match och vi ser fram emot att bli bjudna på ett underhållande spel i en match som förhoppningsvis får en annan utgång än de tidigare.

/Red M Nyström

 

Tidig inledning på andra dagens spel i Mölndalscupen
2017-04-22 12:52

Andra matchen i Mölndalscupen, lördag morgon, okristligt tidigt kan tyckas då matchen börjar redan 08:00. Men Mölndalsluften som fyllde madrasserna i går kväll måste ha vara mjuk som dun samtidigt som våra grabbar uppenbarligen hittat det ultimata komforttrycket till sina luftmadrasser, för de tycks ha sovit som små prinsar. Det var väldigt pigga FCH-ben som snabbt rörde sig över planen och utvilade hjärnor som skapade ett fint lagspel redan från start i dagens första match mot Kärra. Motståndarlaget var också pigga och kvicka, efter att fått sova i sina egna sängar hemma får man förmoda, och de öppnade starkt. FCH försvarade sig dock fint, agerade som ett lag och ställde upp för varandra. Båda lagen stod för fint spel med fina chanser. Det dröjde fram till dryga 9 minuter in i halvleken innan Kärra kunde jubla till matchens första mål. En av deras anfallare fick ett ögonblicks friläge som han förvaltade på bästa sätt.

Det lilla övertag som Kärra haft i matchens inledning har nu FCH brottat ner. Matchen är jämn och det kunde lika gärna varit 1-1 då FCH haft flera riktigt bra chanser. Bland annat en stolpträff och flera fina avslut där Kärramålvakten fått bekänna färg. Men det blir inga fler mål i första halvlek och vi går till vila med uddamålsledning till Kärra.  

I andra halvlek inleder Kärra med stort självförtroende. Övermodigt börjar man stajla lite för mycket, ett försök till zorro-mål slutar med bollen över sargen. Men FCH lurar likt gäddan i vassen. När Kärra helt släpper sin gard passar killarna från Helsingborg på och det är plötsligt utjämnat. Och 10 sekunder efter tekning är det bara millimetrar från ett skånskt ledningsmål. FCH är rejält på hugget igen och Kärra får veta att de lever. Spelet böljar lite fram och tillbaka, men i ett läge med lite förvirrat spel är det Kärra som blixtrar till, har turen med sig och lyckas peta in 2-1 efter ganska exakt halva perioden spelats.

FCH fortsätter att kämpa på och visar inga tendenser till att vika ner sig. Kärraspelarna har också skärpt till sig och har lämnat stajlande bakom sig. De har väl insett att det inte är några duvungar de möter som man inte kan underskatta utan att bli straffad. Turen är dock inte på FCH:s sida idag och det är Kärra som återigen lyckas få in bollen bakom vår målvakt. Ett riktigt slumpmål, en chansning från ena sidan som tog på en medspelare och vår målvakt blev helt ställd.

Med drygt tre minuter kvar på matchen lyckas en Kärraspelare glömma bort att man inte får ligga ner och spela och istället får han vila sig genom att värma upp utvisarstolen bredvid sekretariatet. FCH kraftsamlar och sätter hög press på Kärra som får det väldigt hett om öronen. De lyckades dessvärre rida ut stormen och det blev inga fler mål i matchen. En match som var jämn och med många chanser för båda lagen. Dock hade Kärra turen på sin sida och de kunde kamma hem poängen. Partisk, javisst, men nog hade det väl varit mest rättvist om våra grabba i alla fall fått oavgjort i den här matchen?

/Red M Nyström

Inledningen av Mölndalscupen mot Sunnanå slutade med förlust
2017-04-21 23:47

Första matchen för grabbarna i Mölndalscupen gick av stapeln på fredagskvällen. Motståndet stod guldressade Sunnanå för som mönstrat en imponerande 20-mannatrupp. Matchen spelades på en något smalare bana, något som grabbarna haft lite svårare för historiskt. Spelet började jämnt med några fina kombinationer från motståndarlaget och kanske lite mer trevande spel från FCH. Båda lagen hade bra chanser till ledningsmål men det var tyvärr Sunnanå som spräckte nollan först. Ett riktigt slumpmål från distans letade sig in bakom en skymd FCH-målvakt efter knappt sex minuters spel. Våra grabbar kämpade vidare och det ganska jämna spelet fortsatte. Det gick dessvärre inte mycket mer än halvannan minut innan 2-0 till Sunnanå var ett faktum. Värmlänningarna utnyttjade snabbt ett lite för stillastående FCH och ur mycket snäv vinkel till vänster om vår målvakt lyckades de gula få in bollen i vårt mål.

Våra grabbar bet ihop och kämpade vidare. Spelet var fortsatt jämnt men motståndarna var farliga i kontringarna och skickliga på att utnyttja eventuella misstag från de blå-svarta. Dock kunde Sunnanå inte känna sig säkra då FCH också var vassa i sina anfall. Knappt fyra minuter innan halvtid fixade våra grabbar till 2-1 genom att lirka in bollen mer eller mindre via köksvägen. Resultatet stod sig perioden ut och det kändes som att hoppet levde vidare. Grabbarna var vid gott mod trots underläget och vi hoppades på ett lite mer samlat spel med mer bollrullning i andra perioden.

Spelet gick vidare i andra ungefär som det slutade i första. Inget av lagen spelade ut riktigt bra och inget av lagen dominerade. Sunnanå var förmodligen lite piggare på att få till skott på mål men FCH saknade inte chanser. Drygt två minuter efter tekning lyckades de gula kämpa sig till 3-1. Spelet lossnade inte riktigt för våra killar. Den lite NHL-liknande rinken föll inte våra grabbar i smaken den här gången heller. Och i ärlighetens namn verkar Sunnanås gultröjor inte heller trivas. Inget av lagen presterar på topp men det är våra motståndare som utnyttjar tillfällena bäst. 4-1 är ett faktum efter 7 minuter. Ingen hänger dock läpp utan spelar vidare. Båda lagen har fina chanser, våra grabbar kommer närmare en kvittering men ett plötsligt, snabbt och hårt skott från en värmlandsklubba renderade i 5-1. Våra grabbar tände till, vann tekningen, slog en snabb boll ner bakom motståndarmålet, grävde fram den och slog in den framför målvakten. Snabbt tillslag och 5-2 på tavlan. Med halvminuten kvar på matchen åkte en Sunnanåspelare ut för liggande spel och hoppet tändes. Tung press på motståndarmålet och vi vädrade reducering. Men en snabb och snygg kontring grusade våra förhoppningar om upphämtning. Matchen slutade med förlust 6-2. Sunnanå var kanske något bättre men resultatet kändes inte helt rättvist.

Nu blickar vi framåt, önskar grabbarna lycka till och hoppas på fina resultat under resten av cupen.

/Red M Nyström

Decimerat FCH bjöd på underhållande spel mot Kävlinge
2017-02-22 10:28

Årets sportlov inleddes med match borta mot Kävlinge. Ett decimerat FCH tog sig an uppgiften på ett fint sätt och redan från början mer eller mindre parkerade man spelet på hemmalagets planhalva. Kävlinge försvarade sig dock bra och med en riktigt bra målvakt i hemmalagets bur tog det nästan sex minuter innan FCH satte första målet. Våra killar var mer på hugget igen och vi tillresta bjöds på ett fint spel där alla i laget ställde upp för varandra. Kävlinge var inte ofarliga och de började sakta men säkert vinna mark och vår målvakt fick bekänna färg då hemmalaget några gånger lyckades komma igenom FCH:s försvar. Våra killar malde dock vidare och drygt 11 minuter in i första kom andra målet för dagen.

I andra perioden fortsatte Kävlinges målvakt att imponera och trots hårt tryck från de blå-svarta var det Kävlinge som till slut fick in bollen. 1-2 och 10:59 på matchuret. Detta rubbade inte våra killar utan två minuter senare fördes ytterligare en FCH-pinne till protokollet. Tätt följt av en pinne till 30 sekunder senare. Pausvila med en förhållandevis trygg ledning, 1-4, gav killarna gott självförtroende och de öppnade fint i tredje.

Det dröjde dock till 8:24 innan femman kom och ända till 13:51 till sexan. Allt eftersom spelet fortgick var det dock aldrig någon tvekan. FCH ägde spelet och våra killar stod för det bättre spelet. Kävlinges kämpande gav så småningom även det utdelning och 2-6 kom när det var knappa minuten kvar av matchen. Men som grädde på moset gjorde våra grabbar 2-7 vid 14:42. Av bara farten rann 2-8 in tio sekunder senare vilket också blev slutresultatet.

Matchen mot Kävlinge bjöd inte bara på segerns sötma utan det visade på vilket fint lag våra grabbar spelar i. Trots att flera spelare saknades och att flera i laget fick spela på platser de inte är helt vana vid bjöd de på ett underhållande och kreativt spel där alla i laget var fullt ut delaktiga till dagens seger. Bra jobbat!

/Red M Nyström

Seger mot ett hårt kämpande Lomma
2017-02-22 10:22

Att den ena matchen inte är den andra lik fick vi bevis på när FCH P04-2 tog emot Lomma i Norrehedshallen. Lomma hade en väldigt liten trupp. Man hade endast fått med sig 7 killar mot FCH:s 3 fulla femmor. Det luktade promenadseger lång väg, men ack vad man kan bedra sig. Lika taggade och hungriga som killarna var mot Höllviken veckan innan, lika svårstartade och småsega var de mot ett piggt och löpstarkt Lomma. FCH visade tidigt i matchen att man ville föra spelet och radade upp flera fina målchanser tidigt i matchen. Men ett effektivt försvarsspel från Lomma där man gav allt för laget i varje situation och en mycket bra målvakt gjorde att våra grabbar inte fick någon utdelning alls i första perioden. Lyckligtvis fick inte heller Lomma in bollen och lagen fick gå till första pausvilan utan att något av lagen kunnat göra mål.

Andra perioden liknade första. Lomma var hungriga, kämpade med oförminskad kraft om varje boll och våra grabbar var ofta steget efter. Detta trots att Lomma endast hade två avbytare mot FCH:s 10! 7:50 in i perioden öppnade sig en riktigt fin chans då Lomma åkte på en utvisning och våra grabbar fick straff. Men benparaden från Lommas målvakt var av riktigt fin klass och vi fick fortsätta vänta på första målet. Lomma red ut utvisningen men strax efter att de blivit fulltaliga lyckades de blå-svarta äntligen spräcka nollan på Lommas storspelande målvakt.

Tredje perioden började bättre för FCH och redan innan första minuten var slut hade vi 2-0 på tavlan. Nu kändes det som att det äntligen skulle lossna och att Lommas killar skulle börja krokna. Men icke! De fortsatte att kämpa och det dröjde ytterligare 10 minuter innan vi kunde skriva 3-0. Lomma lät sig inte knäckas av detta och en knapp minut senare reducerade de på ett snabbt slaget frislag. Lomma tog time-out och samlade ihop sig för en sista kraftsamling. De lyckades dock inte vända underläget utan de fick lämna Helsingborg utan få med sig några poäng hem. FCH ägde det mesta av spelet större delen av matchen och det var förmodligen ett rättvist resultat. Men Lommas kämpande hade mycket lätt kunnat ge mer utdelning då de verkligen inte saknade chanser. All heder åt gästerna som gav allt de hade hela vägen in i kaklet.

/Red M Nyström