FCH P01

Ett lag som består av Helsingborgskillar, mestadels från Rydebäck, Råå och Maria staden.


" Landskamp " FCH P01 vs USA U19
2017-04-30 16:59
Måndag 1/5 19:00 i Helsingborg Arena hall B

USA:s U19 landslag spelar VM i Växjö som startar på Onsdag 3/5.


För att vässa formen inför VM kommer dem att möta FC Helsingborgs P01 lag i en träningsmatch Måndag kväll i Arena B och därefter på tisdagen far dem till Växjö för att försvara USA:s färger i VM, vi är hedrade att dem väljer att lägga sin match mot FCH P01.


FCH P01 är ett lag som har dominerat sin åldersklass i Skåne under flertal år och även visat att man kan stå upp bra mot motstånd i serier med äldre killar och betvingat dem bästa lagen i åldersklassen P00, vilka har deltagit i SM slutspel etc.


På sin merit lista har FCH P01 idel seriesegrar sin ålderklass otaliga cuppvinster samt finaler, Gothia Cup, Fairplay Cup, FCH Cup, DM etc.


Det är upplagt för en rolig match i Arenan och vi hoppas på ett massivt publikstöd och en unik chans för alla att stifta bekantskap med USA och deras målinriktade satsning på att utveckla innebandyn på andra sidan Atlanten.


I USA:s bås står FCH:s Ungdomskordinator Joel Olofsson som en av ledarna,


Vi ser fram emot ett massivt stöd på läktaren från föreningen och allmänheten och lovar att vi skall bjuda upp till kamp, det är inte var dag det är en Landskamp i arenan så slut upp..


FCH P01


BÄST I SKÅNE
2017-03-26 19:17
Var vi inte idag, det var Lomma

DM Pojkar B, planenligt enligt dem flesta var vi i final, med 2 tidigare guld och tung förlust förra året med stora skadeproblem, var målet att ta hem bucklan till Helsingborg igen.

Vi börjar bra igår i gruppspelet och går obesegrade igenom och gruppen och en semi väntar 13:00 idag, denna mot Lund som slagit ut Åstorp i en kvart tidigare under dagen.


Semin vinns plan enligt och ganska bekvämt med 7-1 , nu väntar Lomma i final kl: 16:45


Lomma har kämpat sig igenom en tuff dag med match mot Bjärred 09.00 vinst där 3-1, sen en tuff semi mot Munka där dem kvitterar till 1-1 med 45 sekunder kvar och tar matchen till sudden och vinner den.


Sett till spelschema har vi det bästa upplägget, många tror kanske att det bara är att gå in och plocka åt sig bucklan och glömmer gärna att det finns lite killar på andra sidan som också vill få känna på den :-)


Idag slår motivation klass, utan att säga att Lomma inte har klass..., Lomma har haft förbaskat svårt för oss, men idag jobbar dem hörtänderna ur sig och i mina ögon vinner dem rättvist, vi lär oss av detta och steppar upp ytterligare, många besvikna själar i laget, med i bagaget har man så många finaler och triumfer så man får svårt att hantera en "motgång" , jag tycker dock inte det är en motgång att gå till en final i ett DM, surt givetvis att förlora en final med 2-3, där målen som släpps in är för att vi är slarviga, men killar 3 finaler på 4 försök och en Semi tror jag inte många lag har :-), på dessa försök 2 guld, 1 silver och 1 brons, hyfsat facit att minnas när ni blir äldre.


Stort Grattis till Lomma, ni var förtjänta av segern idag, bra spelat ..


Nu skall vi ladda om batterierna och fokusera på Landskampen vi blivit inbjudna till, vi skall möta USA:s U19 landslag 1/5 , dessa skall få sota för förlusten idag och få sig en omgång,


Nästa år satsar vi för fullt och lovar göra läxan, Bucklan skall hem till Helsingborg 2018,


Tjura idag killar så knyter vi näven i fickan och jobbar på ännu mer nästa säsong


MP3 / Genom Magnus

Serieseger P01 Svår 2016/2017 !?
2017-03-19 19:14
Vi har gjort vad vi kan för att behålla bucklan vi abonerat på..

SERIESEGER ELLER INTE ÄR JU FRÅGAN ?.

Skall försöka reda ut förutsättningarna lite kortfattat.


Vi har hela säsongen jagat våra vänner från Bjärred som legat i förarsätet efter vinsten mot oss i höstas, vi hade ett gyllene läge att krympa avståndet till en pinne efter de hade spelat oavgjort mot Lomma för andra matchen i denna serie, vi hade Höllviken på hemmaplan och ledning med 4-2 i slutet av matchen men får total härdsmälta och dem lyckas pela in 2 bollar till 4-4 och vi var fortfarande 3 pinnar back, tung förlust.


Nu var vi tvungna att vinna mot Bjärred borta för att komma på lika poäng och jag mål för det kommer handla om målskillnad om vem som vinner serien och vi tar dem, och detta skall göras på bortplan, och samtidigt en vecka där vi lirar 6 matcher på 9 dagar.


Match nr 3 denna helvetesvecka är Bjärred på tur, 3 pinnar back och 11 mål minus.

2 matcher kvar efter denna drabbning.

Vi spelar hem matchen och ligger 9 minus.

Vi har Svedala/ Höganäs kvar, Bjärred har Lund/ uppskjuten mot Lönsboda.


Vi besegrar Svedala med 10 plusmål ,Bjärred besegrar Lund med 3 plusmål, helt plötsligt -2 mål, Lönsboda sist i serien och Höganäs 3;de sist, sist vi mötte Höganäs blev det 7-1 i vår favör, Bjärred slog Lönsboda med 15-1.


Vi kan inte mer än spela om det och göra vårt bästa, vi kan inte skylla på något, vi hade allt i våra egna händer men klantade bort 3 pinnar mot Höllviken som satt oss i denna situationen, vi går till matchen och avslutar med det andra i slutet.


MATCHEN:

Förutsättningarna vet ni, vi mönstrar full trupp till matchen , det vill säga 20 man på bänken, vi måste vinna och vi måste göra mål, ingen lätt ekvation det såg vi mot Svedala som vi slog med 17-1 på hösten och 11-1 i veckan.

Vi väljer att starta matchen på 2 linor och 8 killar får stötta från bänken, vi vill försöka sätta lite press på Höganäs och trötta ut dem lite ( dem kom tyvärr bara till spel med 8 spelare ute).

Inledningsvis går det lite trögt och de står rätt och blockar oss ganska bra, till slut får vi hål på dem efter 6:39, vi lyckas vinna perioden med 4-0


Inför andra växlar vi upp till 3 linor och det går trögt med målskyttet trots skapade chanser, det dröjer ända till 10:48 innan boll nr 5 trillar in, sedan går proppen ur Höganäs det börjar blir trötta skallar, 13:29 8-0 till oss och Höganäs målvakt blir lite sur och sparkar på en av våra spelare, matchstraff på Målvakten och en tvåa på vår kille som blev lite tjurig, 13:50 9-0.


Vi maler på 3 linor men det blir lite struligt med utvisningar etc.

Nåväl när matchen är slut har vi gjort 8 kassar till och åker hem med 17-1 i bagaget.


Det innebär att vi nu har 14 bollar plus på Bjärred som inte spelat sin match mot Lönsboda och serien stänger idag, Lönsboda har 3 matcher som inte är spelade och jag vet i ärlighetens namn inte hur det kommer bli med WO etc, skulle Bjärred få den är det plus 9 till oss, får Lönsboda den är det plus 19 till oss, skall matchen spelas ?!, trots serien är stängd får vi vänta och se.


Oavsett vilket är det seriens 2 bästa lag som delar ledning på samma poäng och något av dessa lag vinner serien, skrev det i min förra krönika att jag tror på oss och vidhåller det fortfarande, har trott på detta hela tiden...


Blandade insatser denna säsong samtidigt som övriga lag blir bättre sporrar oss att till nästa säsong bli ännu bättre,


Som sagt hur det än blir så utropar jag killarna till seriesegrare ännu en gång, för det är dem i mina ögon, grattis killar till en kanon prestation, alla nämnda ingen glömd, även ni som på grund av skador och andra orsaker tvingats kliva åt sidan under säsongen men ändå har varit delaktiga och i allra högsta grad har del i denna framgång.

Vill även rikta ett stort tack till mina kolleger som täckt upp för mig när jag av olkia anledningar varit borta på grund av arbete etc, även killarna skall ha tack som alltid välkomnat mig till matcherna trots min frånvaro på träningar.


Nu laddar vi för DM nästa helg och njuter i veckan och lägger ytterligare plakett till samlingen och givetvis en Buckla, dags att uppdatera bilden HC, saknas några på den gamla bilden.


För ledarna i egen skrift // Magnus


( och givetvis tack alla föräldrar som ställer upp med läktarcoachning, kiosk, skjutser och stöd :-)  )


får inte glömma A-laget som kvittera till 1-1 i matcher mot Falun, trots min sågning av dem förra matchen , får krypa till korset och höja hatten.Sista matchen i 00 serien
2017-03-18 16:39
Inte så här allvarligt

Sista matchen i 00 serien var av noll betydelse för oss, efter 3 uddamålsförluster mot Lund, Engelholm samt Malmhaug så är vi fast som 4:a serien, vinst i 2 av dessa och vi hade haft chans på en andra plats, men , men det är som det är :-).


Lund stod på andra sidan, som tillsammans med Åstorp rankas som Skånes bästa 00 lag, sist som sagt retlig uddamålsförlust med 3-2 på bortplan, idag är det en match utan betydelse för oss placeringsmässigt, men vi vill ändå visa att vi kan vara med och fajtas mot de "stora" gossarna, Lund har en andra plats att spela för.


Som vanligt i arenan blir det jakt på matchklocka, vaktmästare etc. etc, mer en regel än undantag, nåväl till match och med en HC i kavaj :-).


Oj vad det gick undan från start 0-3 efter 7:53, aj inte en repris på mötet för 2 år sedan i denna hall då vi vaknade upp bryskt och fick ett välkomnande som hette duga med förlust 1-11, då sa Lund, välkomna till de stora pojkarnas serie :-).


Virrigt och rörigt i spelet och vi fick inte kolla på Lunda killarna, dem har ett gäng riktigt duktiga killar som verkligen kan sätta snurr på bollen och dem byter platser och positioner så det står härliga till :-)

Något måste göras, 2:a linan får nya direktiv och vi ändrar sätt att spela, ( byter spelsystem )på den linan, vi får bättre koll på dem och står bättre i positionerna, vi tar med oss underläge 0-3 i periodpaus.


Inför andra ändrar vi även spelsystem i förstalinan, nu känns det tryggare och killarna svara på direktiven och följer det vi ledare vill ha igenom på banan, jäkligt skoj att se, ingen stressar upp sig, det betalar sig ganska snabbt och vips är det reducerat, sopren Anton på bortre gör 1-3 på en laserriktad passning från linus , klockan på 2:02.

5:12 frislagvariant 2-3 , här tvistar de lärda om vem som gjort vad , enligt ibis Pålle ass Theo.

11:09 vi kvitterar 3-3 på ytterligare en laserriktad passning från Linus till Anton, denna lucka syns från bänken och hela 1:a linan skriker , luckan, luckan, luckan :-).

Gött vi är med igen och det känns tryggt, men Lund är giftiga och vi gör små misstag som straffar sig, det går undan när vi gör bort oss, 13:02 underläge igen, litet felbeslut leder till baklängesmål, 3-4 med oss in inför sista.


Vi ritar och påminner om de små misstag vi gör och försöker att korrigera, det blir mycket skrift om misstagen, vi skall inte glömma allt vi gör bra, killarna spelar upp sig hela tiden, och tar för sig, men vi är där för att påminna om de små detaljerna som straffar oss.


Vi maler på och 3;de perioden är jämn och vi är lite i förarsätet om än marginellt, 10:57 Bellman rycker fram på vänsterkanten och drar distinkt upp bolluslingen i Holsts bortre kryss, tror inte han ens hann se den, den bössan har vi efterlyst hela säsongen, vi vill se mer av den framöver:-) , ass Wiik.

Kvitterat 4-4, vi ritar lite på att plocka Oscar i kassen för att gå på 6 vs 5, allt att vinna och inget att förlora :-), 13:30 Zlatan Wiik 5-4 till oss, APH ass.


Kom igen nu killar 90 sekunder kvar håll ut, vad händer....., desperata reptilhjärnor gör att vi faller tillbaka i knät på Oscar, vi lyckas dock korrigera direkt och få killarna att återgå till det är överens om, vi spelar hem matchen och vinner 5-4 , Matchens lirare idag är svår att utse då jag tycker att alla skall ha med beröm godkänt, men vill ändå ge ett litet extra plus till Elliot P som jag tycker gör en fantastisk insats på sin ovana position som forward samt att han är lyhörd och mottaglig för instruktioner på bänken , stor tumme upp Pålle..

Den tummen måste jag även ge till övriga som idag verkligen lyssnade på bänken och med härlig respons lyssnade på budskap från oss ledare, kanon killar, som sagt en match av akademisk karaktär för vår del, i och med vinsten har vi besegrat alla lagen i serien och det tar vi med oss.


I morgon väntar sista matchen i 01 serien, vi har satt oss i en situation som gör att det kommer handla om målskillnad om vem som vinner serien om vi kan vinna mot Höganäs, då kommer vi hamna på samma poäng som Bjärred, blir en tuff utmaning.


Det olyckliga poäng tappet mot Höllviken förra helgen kan bli kostsamt, kom ihåg vad jag ritade på tavlan i Norrehed i Augusti 2015, P01 hade kört rent i alla år och jag varnade för att de andra lagen kommer ifatt och går förbi om vi inte hela tiden utvecklar oss, många andra lag är ifatt och det visar sig nu :-), oavsett resultat imorgon så är det riktigt roligt när det är så här tajt, kniven mot strupen och fajt i varje match lär vi oss av, det utvecklar oss och lär oss att det inte går på automatik, vi ska ge det en chans imorgon, och vi förväntar oss massivt stöd från läktaren, och att stödet skall höras, slut upp och hjälp killarna...


PM3 / genom Magnus

Dåligt med referat
2017-03-15 20:30
Strejk på redaktionen

Nåväl , löneförhandlingar och semestrar avklarade.


I P00 har det gått sådär, 3 uddamålsförluster mot Lund, Malmhaug,, Engelholm , vinst mot Falcons , och sen en tung förlust i helgen mot Åstorp där vi föll ihop i sista perioden och föll med 7-3 till Åstorps favör, små marginaler, men en hedrande 4;de plats blir det,

ng

I P01 så är det lite platsbyte, efter att ha gått rent sedan vi varit " små ", och Bjärred hela tiden jagandes efter oss som en evig två;a  , är det nu vi som får jaga, vi hade läge att skaffa oss en fördel men i matchen mot luriga Höllviken tappar vi en ledning 4-2 till oavgjort 4-4 och 2 poäng,.

Aj inte bra ::), match igår mot Bjärred , vinst måste för att serien skall leva, gött vi vinner 5-3 på bortaplan, men 9 plusmål till Bjärrred som det är nu med 2 matcher kvar för bägge lagen. -)

Kommer bli en rolig fajt in på målsnöret, vem tar hem det ??, det står skrivet i skyn, vägar inte ens tippa , jo det gör jag, vi tar det ..................

2 matcher kvar för bägge lagen och målskillnad skall avgöra vem som vinner serien,  2 riktigt duktiga lag, oavsett vilka som vinner serien, det är i mina ögon dem bästa 2 lagen som tävlar om det, och ni skall veta att vi går all in för vinst med hela tuppen :-)


/ M

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
FC Helsingborg, 29/11 11:51