Fystränare: Julia Olofsson
Ledare: Inger Olofsson, 0733-143036
Seger mot Åstorp/Kvidinge
2015-10-19 13:41
Den tredje matchen i F13 serien spelades mot förra säsongens seriesegrar Åstorp. Ett lag som vi under de senaste säsongerna spelat jämna matcher mot. Och det var med de minnena vi klev ut på banan. Vi var inställda på att det skulle bli en tuff och hård match.

Den första perioden öppnar vi starkt och skapar flera riktigt bra målchanser redan i det första bytet. Vi fortsätter att trycka på och spela fin innebandy där bollen gör jobbet och Åstorpsspelarna måste jaga hela tiden. Bollinnehavet är ungefär 60/40 i vår favör.  08.52 in i första perioden kommer också rättvist 1-0 målet av Moa Nilsson. Starkt förarbete av Engla Lantz som bryter igenom på högerkanten och skjuter. Moa är sedan med och krigar in returen. 13.21 får Åstorp sitt första skott på mål vilket också går i, 1-1. Det blir även slutresultatet efter första perioden.

Det tar ca 4 minuter i andra perioden för att FCH ska återta ledningen genom Rebecka Winroth. Efter ett klockrent försvarspel kommer vi i ett 3 mot 1 överläge där Rebecka väljer att skjuta själv, vilket också visar sig vara helt rätt beslut. Efter det fortsätter FCH att trycka på för att göra trean. Det blir fina kombinationer när backarna börjar följa med upp i anfallet och 07.57 blir det mål igen. Återigen är det Moa Nilsson som gör mål. Moa får en passning från Engla från det vänstra hörnet upp i fickan och bågar in och rullar behärskat in bollen vid första stolpen. Bara drygt 30 sekunder senare kommer även 4-1 genom Filippa Philipsson Eriksson med assist från Ida Martell. FCH har växlat upp bra och publiken på läktaren är i extas. 4-1 blir också resultatet efter två perioder.

Det fina spelet fortsätter även under den tredje perioden. Åstorp skapar några chanser men Julia Landin i målet gör några bra räddningar och ledningen håller i sig. 09.11 tar Åstorp time out men det resulterar bara i ytterliggare FCH chanser och 13.17 punkteras matchen helt med Filippas andra mål för dagen. Slutställningen blir således 5-1 och tredje raka segern i F13 serien och en imponerande målskillnad på 29-2.

Spelet börjar sätta sig alt mer och mer och tryggheten med boll är det som är avgörande i denna matchen. Med lite bättre skärpa framför motståndarmålet hade vi kunnat göra ytterligare 2-3 mål samtidigt som vi knappt tillåter våra motståndare att skapa några chanser.
Seger borta mot Munka Ljungby på födelsedagen
2015-10-12 10:10
När F01/02 åkte till Munka Ljungby för att spela seriematch i lördags gjorde man det på dagen laget bildades för fem år sedan. Med ny intränat försvar- och anfallsspel var laget redo för födelsedagsfest och likt de flesta fester började även denna lite trevande. Även om vi spräckte målnollan redan efter 22 sekunder via Wilma Holmkvist. Efter det blev det stort fokus på att hitta rätt i sina nya positioner vilket naturligt ledde till att aggressiviteten inte var på topp vilket gjorde att farten blev lidande. Munka Ljungby däremot var ett hårt arbetande lag med mycket spring i bena och det gav även utdelning. 1-1 kom på kontring efter halva första perioden. FCH hade efter det stort spelövertag och blev bekvämare och bekvämare med båda att äga boll och i positionsspelet. Det resulterade i många målchanser men det tog ända till sista minuten innan bollen hittad in i Munka målet igen. Målet gjordes av Rebecka Winroth påpassligt framför mål.

Efter ett bra periodsnack var det ett lag med större pondus som gick ut på banan inför andra perioden. Denna gången tog det 30 sekunder innan Wilma Holmkvist kunde föra sitt andra mål. Efter det tog festen fart och FCH fick till ett bra bollrull. Försvaret satt riktigt bra för att vara första matchen och tydliga mönster i anfallsspelet uppenbara sig. Resultatet av det var att målen började trilla in bakom en allt mer uppgiven Munka målvakt. Andra perioden slutar 5-0 till FCH efter flertalet riktigt fina mål där vi kunnat lägga bollen i en tom kasse efter bra passningsspel.

Tredjeperioden fortsätter på samma sätt som den andra och det är FCH som är det spelförande laget och skapar chanserna. Munka kommer knappt till några lägen efter att försvarsspelet kommit igång på riktigt. Efter ytterligare fyra eleganta mål framåt och noll mål bakåt skrevs slutresultatet till seger 10-1 och en väldigt lyckad födelsedag.

Trots att tempot inte var på topp var det en bra match där vi fick testa mycket nya saker och fick bra svar inför framtiden. Vi fortsätter vara bekväma med boll vilket gör att Munka får springa mycket och jaga medans vi kan fokusera på positionsspelet. När vi lyckas sätta både positionsspelet och få upp farten under fötterna kommer vi bli svårstoppade denna säsongen. Men det är fortfarande mycket kvar att jobba och det kommer krävas lika mycket engagemang och inställning på kommande träningar och matcher som vi haft de senaste tiden. Men ikväll firar vi ordentligt när det blir 5-års kalas efter kvällens träning.