FADDER FRÅN SENIOR: Niclas Brohlin Ljung & Christoffer Andersson

Välkomna att träna och ha kul med oss.
Sista seriematchen
2024-03-17 15:46

Säsongens sista seriematch i Bjuv

Helsingborg tar kommandot från start men Bjuv håller dom mestadels på utsidan och få heta lägen uppstår. Bjuv sticker upp emellanåt, båda lagen har bra passningsspel och bra försvar.

På en kontring 9:25 gör Bjuvs Elsa Persson 1-0 assisterad av Milla Löfgren. Målet ger Bjuv energi och 10:33 utökar Zoe Wesser till 2-0, assist Bana Desale. Matchen böljar och 14:13 bryter Ella Alverus en passning och gör 2-1.

Andra perioden lyfter Bjuv upp laget i banan vilket ger ytor bakåt som Freja R Rydell tar vara på med assist av Kelly Dahlvid och det är kvitterat 2-2. En djupledspass som Bjuvs målvakt Madelen Adamsson är med på, hon får därefter göra ett par kvalificerade räddningar. Ett nytt försök till långt uppspel som Celine Hermansson bryter och ger åter Bjuv ledningen 3-2, tid 5:13.

Båda lagen har högt tempo och många bud på fler mål finns.

Tredje perioden, båda lagen inleder piggt och Helsingborg går verkligen för en kvittering Madelen visar åter igen på fint målvaktsspel. Bjuv kommer till en del avslut dessa täcks bort av försvar eller målvakt. I tolfte minuten tar Bjuv timeout, Helsingborgs press fortsätter och 13:13 gör Ella Alverus sitt andra mål 3-3 som även blir slutresultatet.

Vi tackar Bjuv och domarna för en väl genomförd match.

Inlägg

Johan Henningsson

Säsongens sista hemmamatch
2024-03-09 12:20

Idag hade vi Munka Ljungby på besök

Matchen håller bra tempo från börja och efter 1:11 gör Helsingborg 1-0 genom Ella Alverus, assist Tekla Westberg. Munka Ljungby ligger högt i banan och får ett par chanser det öppnar upp kontringar för Helsingborg. Båda lagen ligger tätt inpå och visar på disciplinerat försvarsspel vilket gör att inga större chanser uppstår.

Andra perioden börjar som första slutade men efter två minuter öppnar matchen upp sig och Munka Ljungby får en del avslut. Efter 4:53 kommer Kvitteringen 1-1 genom Alva Wirén assisterad av Samayeh Hosseini. Inom loppet av två minuter kommer målen uppradade, 6:04 tar Munka Ljungby ledningen 1-2, mål Maja Nordén assist Cornelia Bjärenstam Otzen. Tid 6:47 kvitterar Helsingborg 2-2 mål Julia Enoksson assist Gwen Jakobsen. Tid 7:39 återtar Munka Ljungby ledningen 2-3 mål Cornelia Bjärenstam Otzen. Tid 8.31 är det ny kvittering 3-3 mål Maja Määttä Isaksson assist Julia Enoksson. Båda lagen visar därefter på fint spel och Cornelia Bjärenstam Otzen visar fin prestation och får flera avslut och det är bara det sista som stämmer.

Helsingborg bjuder på fint samspel, även här är det det sista som inte vill sig.

I tredje perioden är det full fart från början, 1:46 är Munka Ljungby i ny ledning 3-4 genom Alva Wirén assist Tilda Tolstam. Direkt efter teckning utökar Munka Ljungby till 3-5, mål Maja Nordén assist Alva Wirén. Spelet bjuder sedan på stor underhållning och 12:37 på frislag Helsingborg ligger Munka Ljungby högt på och Cornelia Bjärenstam Otzen gör påpassligt 3-6.

Munka Ljungby håller därefter Helsingborg till största delen på utsidan och slutresultatet

skrivs till 3-6.

Vi tackar Munka Ljungby och domarna för en väl genomförd match.

Inlägg

Hemmamatch mot Röke
2024-03-03 17:02

Idag kom Röke på besök

Period 1 inleder med att båda lagen spelar avvaktande, efter några minuter ökar tempot och närkamperna blir tuffare. På en kontring 4:55 in gör Julia Enoksson 1-0 assist Rut Serle.

Helsingborg sätter upp viss press och kommer till en del avslut. Lagen växlar chanser med bra spel i anfallszonerna, två bra målvakter håller tätt mellan stolparna. Efter 11:44 får Röke sin kvittering med brytning av Nikki Gubeljic och en fin prestation av Ylva Svensson. Det höga tempot kvarstår och chanser uppstår åt båda håll.

I period 2 har Röke ett visst spelövertag och bra försvar, FCH hittar sedan vägar genom Rökes försvar och skapar en del avslut. Ett långt uppspel och bruten rensning gör Ylva Svensson sitt andra mål 1-2 tid 4:54. Helsingborg ökar pressen och får sina lägen, detta skapar kontringar för Röke. Efter 11:10 ger pressen ger utdelning och Siri Kristiansson kan kvittera till 2-2 för FCH efter assist av Maja Määttä Isaksson. Perioden fortsätter i bra tempo och jämnt spel.

Period 3 inleder Helsingborg med bra anfall och Röke får koncentrera sig på bra försvar.

FCH skapar mycket och 8:55 gör Saga Wijder 3-2 efter en delikat assist från Freja R Rydell.

Röke ökar pressen för en kvittering och 13:08 tar dom timeout, på följande frislag Helsingborg bryter Ylva Svensson frislaget och går för sitt tredje mål men efter en fenomenal räddning av Tekla Westberg kvarstår resultatet 3-2. Röke tar ut målvakten för ett sista försök till kvittering med flera avslut. Helsingborg håller undan och slutresultatet skrivs till 3-2.

Ett extra start tack till Rökes målvakt Felicia Martinsson som kollar hur det gick med Helsingborgs Miranda Joonas som med tio minuter kvar fick kliva av på grund av skada.

Vi tackar Röke och domarna för en väl genomför match

Inlägg

Match hemma mot Åstorp
2024-02-11 17:07

Idag hade vi Åstorp på besök, matchen inleds med bra spel från båda lagen.

Efter 2:53 gör Åstorp 0-1 genom Lowa Bjärnor. Åstorp har visst spelövertag med FCH har några chanser. Efter hög press från Åstorp gör Selma Persson 0-2, assist Wilma Lagergren tid 6:34.

Åstorp fortsätter ligga högt i banan, men emellanåt kommer FCH framåt. Detta ger en kontring till Åstorp och 14:20 är det utökat till 0-3 efter styrning av Lowa Bjärnor assisterad av Madelen Magnusson.

I period 2 har Åstorp bollövertaget i matchen och 2:48 gör Selma Persson 0-4 assisterad av Ellen Andersson. Spelet vänder åt båda håll och målchanser uppstår för båda lagen.

6:31 utökar Selma Persson till 0-5 efter en fin prestation. Åstorp har flera avslut men ingen utdelning på dessa. Efter 11:57 utvisas Wilma Lagergren 2 minuter för slag. FCH har ett bra powerplay första minuten av utvisningen, men 14:30 gör Åstorp 0-6 mål av Mia-Maria Camper assist Adina Palmqvist.

I början av period 3 har Åstorp ett par skott i trävirket och efter 5:56 gör Selma Persson sitt fjärde mål och resultat 0-7 assist Nike Ahlin. I sjunde minuten gör Celine Christiansen en kanonräddning men i följande frislag får FCH hål på Åstorp och Kelly Dahlvid gör 1-7 assisterad av Gwen Jakobsen tid 6:48. Spelet fortsätter i Åstorp favör och 12:52 gör Mia-Maria Camper 1-8 vilket även blir slutresultat.

Vi tackar Åstorp för en välspelad match.

Inlägg

Första hemmamatchen 2024 IBK Osby
2024-01-20 14:28

Rapport för dagens match, motståndare IBK Osby.

Period 1

Full fart från början av båda lagen, redan efter 0:33 tar FCH ledningen efter ett backskott genom Freja R Rydell assisterad av Kelly Dahlvid.

FCH sätter hög press direkt och mycket av spelet är på Osbys planhalva som leder till en del bra chanser och räddningar av Osbys Siri Malm. I matchens 5 minut kommer Osby till sitt första farliga avslut och spelet jämnar ut sig. Efter ett skott från Kelly Dahlvid och på returen utökar FCH till 2-0 genom Miranda Joonas, tid 8:45. Match svänger och i matchens 13 minut kommer Osby till friläge resultatet kvarstår efter bra räddning av Tekla Westberg. Periodens sista minut avslutas med flera bra läge för Osby utan utdelning.

Period 2

Pressen fortsätter från FCH vilket ger Osby ett par kontringar, ett bra försvarsspel eliminerar dessa. Matchen böljar och 5:07 gör Osby 2-1 genom Emma Johnsson, assist Tindra Thall. Matchen tar ny fart och lagen växlar chanser, efter ett nytt backskott och ny retur utökar FCH till 3-1 genom Miranda Joonas och assist Freja R Rydell.

Period 3

Bra spel från båda lagen ger chanser åt båda håll, på ett frislag utökar FCH till 4-1 genom Siri Pettersson, assist Anna Modig. Osby har bra spel men ett stark försvar ger bara ett par avslut, FCH har sina chanser till att utöka men Osby håller sitt försvar.