FC HELSINGBORG
GLÄDJE-GEMENSKAP-UTVECKLIG
Kärlek till Innebandy med Glädje & Gemenskap = FCH Dam U
Vill du spela Innebandy för att du älskar sporten, glädjen & gemenskapen men inte vill satsa mot de högre resultatbaserade höjderna eller om tiden bara räcker till för glädje & gemenskap tills det känns läge att ta nästa kliv i seriepyramiden. Tveka då inte att höra av dig till vår tränare Jari Turja på 072-991 81 91!
Väl mött!
Referat: FC Helsingborg DU - Emmaljunga GOIF
Andra för säsongen mot en bekant från förr!
2020-10-21 22:24
Louise har precis hängt andra för dagen.
Då var det dags för match nummer 2 i ordningen. Mot bekantingen Emmaljunga inne på Helsingborg Arena med lite lagom supportrar sittandes med bra avstånd mellan varandra. Vi kom från en komfortabel gloria och Emmaljunga med två tyngre poängmässiga insatser. Ny match ny giv!
Referat: FC Helsingborg DU - Åby IBK Klippan
Premiären satt fint!!
2020-10-05 19:43

I Västergårdshallen så öppnades Säsong 2 för FCH´s U- lag.

Förutsättningarna såg utmanande ut redan från början då återbuden gav en trupp på 8 utespelare plus målvakt för FCH och Åby kom till start med en handfull fler.

FCH´s lag bestod av debutanter, nyförvärv samt nån gammal räv, varav nyuppstartade Åby såg att ut ha haft snarlika förutsättningar.

Period 1 och två lag med pigga fötter.

FCH tog tag i taktpinnen redan från början och efter bara 2:20 så skickade Johanna Ylvenberg in 1-0 målet med besked. Det var en raket som målvakten inte kunde sätta emot, assisterad av Tilda Karmefors.

FCH hade mest boll under kontroll, igenom hela matchen och Åby fick förlita sig mycket på kontringar för att lyckas.

En sådan kom 04:36, då Åby var på hugget och turligt fick en studs på försvarare och in i mål efter en blixtrande attack och kvitterat till 1-1.

FCH´s tryck ökade mer och mer och 2-1 målet, klockan 7:49 var en pärla. FCH snurrade upp Åby i offensiv zon och till slut så passade Stina Hellqvist in till en fristående Julia Hjortshagen som satte den säkert i mål.

Under en fyra minuters- sekvens så kom där en utvisning efter en annan med trängning, avståndsfel och liggande tåpaj som fick spelet att bölja fritt i olika formationer, dock utan någon rejäl målchans.

Första perioden var hemmalagets som trots få tillfällen tillsammans visade att kvalité och inställning var på plats från start.

Den andra perioden började som den första och FCH låg på direkt. Man hade pratat om att hålla sig med tålamod och tro på det som påbörjats.

3:32 in i perioden så tog kapten Tilda Karmefors bollen och bara gled igenom fältet av spelare och prickskjuter in 3-1. Så tålmodigt, precist och vägvisande.

Det fysiska spelet kom mer med tröttheten och båda lagen bjöd upp till kamp.

Skotten haglade mot Åbys mål och hade det inte varit för målvakt Alexandra Persson, så hade nog matchen kunnat vara avgjord under perioden.

Efter mycket slit i offensiven så fick Stina Hellqvist äntligen utdelning till 4-1, tid 14:54 och assisterad av Johanna Ylvenberg.

Tredje perioden och FCH skulle försöka bli effektivare framför mål.

Det blev en bra kampanda från båda lagen. Åbys anfall blev lite rejälare under första halvan av perioden och FCH satte hårdare press inne i boxen och behöll det kraftiga bollövertaget.

Det tog till 13:27 då Åbys duktiga Elisabeth Jönsson bröt sig in fri framför mål och reducerade till 4-2.

Ingen oro alls i FCH- lägret och 16:47 så kom ännu en raket ifrån Johanna Ylvenberg som målvakten var på men inte klarade hålla, assisterad av Moa Nilsson. 5-2 och matchen var FCH´s.

17:16 så fick Åby utvisning för slag och 18:40, efter att FCH haft ett riktigt bra och tålmodigt samspel så stod Stina Hellqvist påpassligt framme och slog in returen till 6-2. Assisterad av Catharina Brüggmann.

FCH slutade aldrig spela och 19:29 så forcerade Ann- Sofie Persson in 7-2, assisterad av Moa Nilsson som också blev slutresultatet.

Detta var ett lag som trotsade förutsättningarna. En hög arbetsmoral, go stämning och ett ödmjukt spelande gav en mycket behaglig söndagspremiär.

Vi får inte glömma målvakten Emilia Lutmark som höll sig väldigt skärpt trots lite aktivitet under långa stunder och räddade det som behövdes för att hålla oss trygga.

Kul att samtliga utespelare hade skott på mål och var företagsamma igenom hela matchen. Nio backskott på mål var en fröjd och generellt en skottbild som blev bättre mot mål ju längre matchen gick, från hela laget.

Skottstats: 6-1, 10-3, 8-2 = 24-6

Målstats: 2-1, 2-1, 3-0 = 7-2

Målskyttar: Stina Hellqvist 2 (Catharina Brüggmann 2), Johanna Ylvenberg 2 (Tilda Karmefors, Moa Nilsson), Tilda Karmefors (Johanna Ylvenberg), Julia Hjortshagen (Stina Hellqvist), Ann- Sofie Persson (Moa Nilsson)

Matchens Lirare FCH Dam U (framröstad av laget)

3 bollar: Stina Hellqvist

2 bollar: Moa Nilsson

1 boll: Catharina Brüggmann och Johanna Ylvenberg

Referat: VV-84 SK Bjuv - FC Helsingborg D3
Målskyttarnas Kamp!
2020-03-14 19:07

Det var två laddade lag som startade upp onsdagskvällen i Bjuv.

Hemmalaget Vv- 84 kom från en storförlust i Kävlinge och ett nytt ansikte på tränarbänken och FCH med två vinster och på fin uppgång i sitt spel.

Första perioden började som väntat med lite ställningskrig, god fart och rejäla tag.

I andra minuten så togs det rejält tag i Irma Lennermo på framfart, som resulterade i straff.

Irma borstade av sig och lade bollen på mittpunkten.

Lugnt och fint drog Irma fram mot målvakten och när hela hallen trodde att denna unga stjärnan gått för långt åt vänster så sprätter hon upp bollen i högerkrysset för 0-1, tid 1:41.

FCH spelade med gott självförtroende och kombinationerna var vackra, men så kom ett misstag och Vv´s klara spets, Marika Tapper blev frispelad direkt och drog målvakten för 1-1, klockan 02:55.

Matchen växte för varje minut och båda lagen bjöd verkligen upp. Mittplanen var en viktig del där det mesta av förutsättningarna bestämdes.

13:23 så var matchens gigant Marika Tapper på hugget igen och tjuvade ett uppspel från FCH- back. Ett skott i nästa sekund resulterade i 2-1 för hemmalaget.

Några minuter senare så fick FCH matchens enda powerplay. Bra passningsspel, men också bra täck i VV 84´s boxplay gav ett mållöst överläge.

Andra perioden är den period då Vv- 84 varit klart starkast gentemot FCH och det blev någorlunda så även här. I spelet märktes endast skillnaden att Vv- 84 fortsatte hålla sitt malande tempo utan uppehåll, tryckte på högt och tuffa på mittplan. FCH spelade fortsatt med energi, bra försök till sitt spel, men tappade suget att dra in i slottet och avsluta. Istället blev det två omställningar som Vv- 84 förvaltade till ett övertag i matchen på 4-1.

Tredje perioden blev FCH´s bästa och det var med hög moral man tog krafttag i matchen. Det blev klarare avslut, även mitt framför Vv- 84´s målvakt, FCH tog mer och mer över mittplan och hittade igenom snabbare.

06:36 så var Irma Lennermo där och stötte in reduceringen till 2-4, med friskt förarbete av Catharina Brüggmann. FCH fick hopp till ansträngningen.

MEN så var det den där Marika Tapper som under en olycklig minut gjorde två mål i nionde minuten och såg till att de tre poängen sannolikt skulle hamna hos Vv- 84. Det blev mål 4 och 5 för Tapper denna kväll.

FCH gav verkligen inte upp och forcerade på för att visa vad man kan. Många bollar hittade igenom och 13:01 så tryckte FCH på rejält och den evigt kämpande Irma Lennermo fick färdigt ett hat- trick, assisterad av Annie Berg.

FCH försökte hitta vägar gång efter annan, men en hemmamålvakt med ett par vassa räddningar plus försvarsmur tog bort spänningen i slutet.

Det blev bra drag i matchen och FCH´s unga trupp visar att man visar att det är ett lag på uppgång.

Detta blev en av de matcher då man visar upp ett eget spel nerifrån och upp. Tar tag i matchen i tredje perioden även om det knackat innan och kör fulla blås med en rejäl inställning i laget. Självklart ska vi plocka bort toppspelare framöver och läxan är lärd.

Vi tackar våran underbara publik som stöttade!

Skottstats: 6-7, 6-5, 8-7 = 20-19

Målstats:  1-2, 0-2, 2-2  =  3-6

Målskyttar FCH= Irma Lennermo 3 (Catharina Brüggmann och Annie Berg)

Matchens lirare FCH Dam U (framröstad av laget):

3 bollar: Celina Tannus och Irma Lennermo

2 bollar: Frida Kymell- Söe

1 boll : Emma Linderos

Referat: FC Helsingborg D3 - FBC Viljan
Andra raka hemmsegern! Börjar bli en god vana!
2020-03-08 22:07
Skulle vi komma ikapp Viljan poängmässigt? Skulle vi lyckas få övertag mot nåt lag i serien? Skulle vi fortsätta vår positiva trend? Svaret är ett solklart JA på samtliga frågor! En väldigt bra start & en god uthållighet gav oss våra välförtjänta 3 poäng. Vi gav aldrig upp och har kommit närmre vår senior identitet.
Referat: FC Helsingborg D3 - Röke IBK D3
En så himla skön första hemmavinst!!!
2020-03-02 19:42

Det var några härliga sköntrallande målsjungare på läktaren som bekräftade vad som hände en lördagseftermiddag i Västergårdshallen.

Röke var på besök och nu var det väl dags att ta ett steg till - i detta tredje och sista möte mellan lagen.

Här kommer en liten resumé:

Första matchen mellan lagen gick i 4:e omgången på hemmaplan. Det slutade 5-8 efter det att Röke tog hem tredje perioden med 2-4 helt rättvist.

Skottstatistiken blev 18-24 och nästan alla Rökes skott på mål satt i farliga slottet. Seriens och Rökes målfarligaste spelare Ellinor Nielsen (25 mål) gjorde ett hat- trick.

Andra matchen gick i 11:e omgången på bortaplan. Det slutade 4-3 till Röke.

FCH tar hem första perioden med 2-3, men förlorar matchen 28 sekunder från slutet i boxplay. Suuuurt sa räven!

Skottstatistiken slutar 24-24, där FCH har 15 avslut på mål som är närmre än det närmsta målskottet. Rökes avslut hamnade denna match spritt över hela banan. Målvakt Thea Söderberg landar på höga 83% i räddningsprocent och Rökes kanon Nielsen begränsades till 1+1.

Då var vi framme i tredje matchen i 18:e omgången hemma i Västergårdshallen.

En uppvärmning med bra gas och sköna leende i uppladdningen gav en bra känsla.

FCH var verkligen på hugget och spelsugna. Alla formationer öppnade starkt med tryck i anfallszon och en följsam resolut defensiv.

Det gick till 04:31 när Irma Lennermo snurrade in 1:an köksvägen efter en härlig speed i Röke- zonen, assisterad av Ida Martell.

Byte efter byte så visade FCH- gänget så stabilt spel att det inte alls var konstigt 10:11, när Ida Martell hittar Irma Lennermo igen, som prickskjuter in 2-0 utan reaktion från Röke- målvakten.

14:26 så var det återigen Irma som visade klass och stöter in 3-0 för ett rent hattrick efter ett rejält tryck framför Rökemålet, assisterad av Ellen Larsson.

Röke var inte utan energi och försökte gång efter annan, men oftast så var FCH samlat och på tårna. Men så kom den där studsen….  Thea räddar ett skott utifrån höger, vars retur tar en konstig uppstuds och landar på vänstersidan där endast en välplacerad Rökeforward uppfattade bollen och petade in 3-1.

Detta endast minuten efter 3-0 målet. Med lite tappad fokus så tog det bara 50 sekunder ytterligare, så fick Rökes målspruta Nielsen för mycket tid i slottet och lossade bössan till en    3-2 reducering.

FCH knöt nävarna och tätade till periodpausen.

Andra perioden blev en mer händelsefattig historia, men kanske en riktigt bra insats av hemmalaget ändå. FCH´s unga stod upp, sorterade ut och drog på anfall vid väl valda tillfällen. Röke kom ingenstans och fick endast iväg två långskott som Thea i kassen enkelt plockade.

FCH´s powerplay 03:21 blev lite försiktigt på Rökes väl samlade boxplay.

Sista perioden blev med lite anspänning då FCH har haft kontinuitetsbekymmer genom säsongen. MEN, det blev aldrig riktigt så.

Röke ändrade lite med positioner och ökade tempot utan att komma riktigt nära med skotten. FCH täckte mycket försök och följsamheten kan ha varit bättre än nånsin, det sorterades ut och hölls fritt skottfält för Thea att rädda.

12:43 så fick så FCH ett skönt 4-2 mål när Catharina Brüggmann drog på ett distinkt skott som hittade in, assisterat av Frida Kymell- Söe.

” Seven Nation Army ” – hymnen från hemmapubliken toppade upplevelsen och det kändes som att poängen var nära.

Röke tog timeout 16:11 efter att ha ökat trycket betydligt mot FCH- målet och 17:22 så fick deras djärva anstormning resultat till 4-3 efter skott i slottet.

I vanlig ordning så gick det inte att se ett enda hängande huvud i den ungdomliga FCH- truppen. Ingen oro och ett hårdare arbete än bortalaget så tog man bort morgonluften och inkasserade fina tre poäng.

FCH vann skottstatistiken och höll Röke långt borta ifrån farliga zoner och kom till farliga avslut själva, Irma vann måltjuvskampen mot Nielsen med 3-1 och lägger sig topp 10 i poängligan, Thea Söderberg höll höga 80% i räddningsprocent.

Framförallt så är det en match där FCH visade stor framgång med en högre lägstanivå och ett kollektiv där alla gör så mycket för laget. Det är lätt att se sekvenser ifrån var och en av dessa lirare som förgyllde denna lördagen, man längtar redan till nästa.

FCH har nu samlat ihop hela 10 poäng och det ger en liten, till medelstor, chans att jaga ikapp Viljan i tabellen. En kittlande känsla minsann!!!

Ett stort tack till den underbara skaran som stöttar på läktaren. Det lyfter och värmer!!

Vi ses på lördag igen, den 7 mars klockan 15:30 i Västergårdshallen.

Motstånd: FBC Viljan!!

Skottstats: 10-5, 4-2, 4-8 = 18-15

Målstats:  3-2, 0-0, 1-1  =  4-3

Målskyttar FCH= Irma Lennermo 3 (Ida Martell 2, Ellen Larsson), Catharina Brüggmann (Frida Kymell- Söe)

3 bollar: Hanna Petersson & Thea Söderberg

2 bollar: Ida Martell

1 boll : Frida Kymell- Söe, Irma Lennermo & Moa Pålsson