F03-04
Välkommen till F03-04
Lagbild 2017/2018

FCH:s flickor födda 2003-2004 är ett härligt gäng bestående av drygt 20 innebandytokiga tjejer. Vi tränar på måndagar, onsdagar och fredagar i Helsingborg Arena. Säsongen 2018/2019 spelar vi i Flickor B (F03).

Vi har alltid plats för nya lagkompisar. Är du intresserad av att prova på? Kontakta då tränare Fredrik på roos.fredrik@gmail.com eller fyll i en intresseanmälan här på sajten (finns länk i menyn till vänster).

Referat: FBC Viljan - FC Helsingborg F03
Säsongens första serieförlust kom mot Viljan
2017-10-12 16:23
I söndags spelade vi bortamatch mot FBC Viljan. Det var troligtvis den på papperet tuffaste matchen i seriespelet hittills denna säsong. Undertecknad har sett Viljan vid ett par tillfällen tidigare och visste innan matchen att det var ett samspelt och fysiskt starkt lag. En härlig utmaning för de två femmorna och målis-Irma som vi ställde upp med.
Referat: FC Helsingborg - Häljarps SK F02
Premiärseger även i F03-serien!
2017-10-07 22:35
I förra veckan inledde F03/04 med F02-serien med en seger mot Röke med 3-1. I dag var det dags för premiär i F03-serien och siffrorna blev de samma som förra veckan. Denna gång var det Häljarp som slogs tillbaka med 3-1.
Referat: FC Helsingborg F03 - Röke IBK
Seger i premiären!
2017-10-06 08:11
Äntligen dags för första seriematchen! Röke stod för motståndet när F02-serien sparkade i gång. Gästerna kom till spel med ett välväxt lag bestående av hälften 02:or och hälften 03:or. Vi har mött dem ett par gånger innan och det brukar alltid bli tajt, målsnålt och mycket fysiskt spel – i dag var inget undantag.
Seger för F03 i premiären!
2017-09-30 20:15

Vi inledde piggt, hade långa anfall precis som vi pratat om och tog tillbaka bollen snabbt när vi väl blivit av med den. Efter fyra minuter föll första målet när Ebba Ekberg ettrigt stressade en Röke-back, snodde åt sig bollen och pangsköt 1-0 över axeln på Rökes keeper. 2-0 kom efter tio minuter efter att vi rullat runt bollen fint en stund. Sista passen i anfallet stod Tuva Linder för och målskytt blev Josefine Fahtz Lundmark. 2-0 var ställningen i första pausvilan. Vår målvakt för dagen, Emilia Lutmark hade en ganska lugn första kvart och behövde bara göra två ingripanden.

Vi fick inleda den andra perioden med två minuters power play efter en sen utvisning på en bortaspelare före paus. Vi spelade runt bollen bra med en spelare mer på banan men de riktigt heta målchanserna uteblev. Röke spelade upp sig rejält under den andra akten samtidigt som vi började göra saker på egen hand i stället för att passa bollen. Matchen blev därmed blev betydligt jämnare och det var inte ologiskt när Rökes Lisa Hofvander snodde åt sig bollen, blev helt fri med Emilia och sprätte upp reduceringen till 2-1 i nättaket. Rökeglädjen skulle dock inte vara alltför länge. Efter sex minuter jobbade Ebba Ekberg och Sofia Alvérus frenetiskt i offensivt sarghörn och till sist kunde Ebba servera bollen till Sofia som från när håll kunde bomba in 3-1. Röke fortsatte att trumma på efter vårt mål och mot slutet skapade man en rad heta målchanser. Emilia var dock omutlig och stod totalt för fem fina räddningar i mellanakten.

Den tredje perioden inleddes med en onödig utvisning. Ledarna (med undertecknad i spetsen…) slutade visst aldrig prata i omklädningsrummet i pausen varpå vi blev sena ut till matchstart och belönades med en utvisning för det. Förlåt till Tuva Linder som snällt fick sitta av den! Trots att Röke fick lite press på oss gjorde vi ett bra box play och kunde undvika påhälsning i vår målbur. Med fem spelare på plan fick vi sen bättre ordning på spelet och såg ut mer som ett lag än i den föregående perioden. Det resulterade i mindre boll för Röke och i kombination med ett bra försvarsspel från oss blev det aldrig riktigt något snack om att vi skulle hålla undan för segern. Vi var lite trubbiga framtill samtidigt som Rökes målvakt gjorde några svettiga räddningar. Perioden slutade därmed mållös och vi kunde avgå med en stabil 3-1-seger. Emilia behövde bara parera två skott i den sista perioden och noterades därför totalt för 90 i räddningsprocent – riktigt bra!

Vi tar med oss många grejer från dagens match. Till exempel vårt fina passningsspel i den inledande och den avslutande perioden. Samtidigt vet vi nu att vi inte är som bäst när vi gör solorajder som det blev mycket av i den andra peridoen.

Nästa helg väntar två spännande matcher. På lördagen tar vi emot Häljarp (F03-serien) hemma i nya Västergårdshallen och på söndag beger vi oss till Ljungbyhed för att tampas med FBC Viljan i F02-serien.

/Fredrik

Vinst mot Häljarp
2016-12-01 14:53
På söndagen var vi på besök i Häljarp för att möta byns stolthet, Häljarps SK.

I den första perioden var vi lite tröga. Vi blixtrade till stundtals men alltför ofta var vi inte tillräckligt aktiva utan boll ut litade på att bollförande spelare skulle skapa något på egen hand med hjälp av individuell skicklighet. Den ofrivilliga game planen funkade hyfsat och vi skapade en del målchanser. Ett mål föll under perioden då Sofia direktskottade in bollen från kanten efter en vaken frislagspassning från Vilja.

Den andra perioden var vår spel- och målmässigt bästa för dagen. Vi släppte ego-spelet från första perioden och började spela runt bollen på ett bättre vis, dock utan att fullt ut lyckas involvera våra backar i spelet på offensiv planhalva. 2-0 gjorde Celina som påpassligt höll sig framme i motståndarslottet vid en tilltrasslad situation. 3-0 gjordes av Nellie då hon stiligt bröt sig in från position bakom mål och dragskottade in bollen ur snäv vinkel. 4-0 gjorde Sofia efter en bra framstöt i mitten och ett välplacerat lågt skott.

Vi fortsatte att mata på i den tredje perioden men fick ingen utdelning. I matchens absolut sista sekund reducerade Häljarp till 4-1. Ett surt mål för dagens målvakt Emilia som därmed inte fick hålla nollan. Häljarp hade dock gjort sig förtjänta av målet efter flertalet bra chanser under matchen där Emilia snuvat dem på nätrassel.

En stabil insats överlag från de blåsvarta tjejerna!