Samling: Ängelholms Idrottshall, Idrottsgatan 2A, Ängelholm
Aktivitetsinfo: Samlingsplats: Ängelholms Idrottshall
Matchstart: kl.19:30
Ni som kör direkt samling på plats kl.18:30
Övriga samlas kl18:00 på IH, se hur vi kan samåka.
Meddela i svaret hur ni tänker göra och om ni har plats i bil eller behöver plats.
Vi spelar i blå/svart
Onsdagkväll och det var dags för innebandy!
2019-09-18 21:15

Match 2 för detta nya Dam U som åkte och gästade Engelholms Div 2 lag.

Efter en tuff match senast så var det rejälare defensiv och effektivare offensiv som stod på matchplanen. Engelholmslaget som har spelat en jämn match mot Kävlinge bl.a. visade sig bli en bra matchning för våra serieförberedelser.

Redan från start så var det två spelsugna lag som visade tempo och bra vakenhet för motståndet. Lite av ett ställningskrig under hela perioden och det tog 11:28 innan FCH får göra första målet nånsin av Irma, efter några vunna närkamper.

17:55 så blev det dags igen och även här var det beslutsamhet att bara gå på mål och sätta dit den som gällde. 2-0 av kapten Sofi.

Det var jämnt på planen och i slutet av perioden så fick även hemmalaget det att stämma genom att sätta två mål med endast 38 sekunders mellanrum för kvittering till 2-2.

Andra perioden blev mer tydlig från FCH´s sida där man höll motståndare längre från mål och man hittade djupare in i offensiv zon. I femte spelminuten så fick då FCH en skön minut där man gjorde två mål med 17 sekunders mellanrum till 4-2. Först Irma med pass från Cattis och sen Linnea, assisterad av Annie.

Bra tempo och spelsekvenser med adress speglade perioden.

Engelholm lyckades reducera och kvittera innan periodslut med ett par vassa avslut. FCH hade även ett powerplay som var en ribbträff ifrån att lyckas.

Tredje perioden var med mycket böljande spel. Det blev hög press ifrån Engelholm under större delar och mindre struktur från båda lagen, vilket ökade underhållningsvärdet ytterligare en smula.

FCH fick powerplay tidigt, men lyckades inte få till avsluten helt trots bra rull på bollen och beslutsamhet. När Engelholm fick powerplay visade FCH på ett fint uppoffrande boxspel.

Precis efter de två minutrarna så hittar Engelholm dock fri yta och sätter 5-4 för ledning klockan 18:18.

I bytet efter så visar FCH- tjejerna verkligen järnvilja då man vägrade förlust och forcerade stenhårt in kvitteringen till 5-5 av Ellen, assisterad av Ida klockan 18:35. Detta blev även slutresultatet.

En riktigt skön känsla att efter förra matchen, komma igen och kämpa tillsammans på det här sättet. Fokuserat och lyhört med alla nya lagkamrater. Alla formationer var delaktiga och levererade i något som får ses som ett riktigt bra steg framåt.

Allt från fantomen Thea i mål, backar som fick kämpa järnet långa perioder och forwards som fortsatte skapa chanser hela vägen till mål.

Härnäst så kommer Burlöv Hogs från Div 2 på besök i Västergårdshallen på söndag kl. 13:30.

Vi hoppas på fortsatt härligt publikstöd som lyfter oss!!!