SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
FC Helsingborg
vs
Burlöv HIBF
FC HelsingborgvsBurlöv HIBF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 22 september, 12:30
Plats:Västergårdshallen
Samling: Västergårdshallen, Ragnvallagatan 65, Helsingborg
Karta:Klicka här >>
Aktivitetsinfo: Matchstart: kl.13:30
Samling Västergård kl.12:30
Tredje och sista träningsmatchen gav inga direkta besked
2019-09-22 19:34
Dax för tredje och sista träningsmatchen innan serien drar igång på fredag. Vi får besök av Burlövs finest.
Lite tecken på uppvärmningen där den riktiga tändningen inte riktigt vill ge sig tillkänna. Kanske bara en illusion. Tydligen var det mer än bara en illusion. Då Burlöv får får tag i spelet medans vi inte riktigt hittar våra vägar framåt som vi önskar. Burlöv yar tidigt ledningen där vi kvitterar, Josefine Fahtz-Lundmark, innan halva första är till ända. Det hinner knappt gå 1,5 min innan Burlöv ökar på till 1-2. Innan första perioden är över har Burlöv ökat på till 1-3 och vi hinner ta matchens första botbänk. Det som har varit genomgående tidigare matcher har varit att lirarna i Dam U har insikt i vad som inte riktigt funkat. Vi bestämmer oss för att flytta fram våra positioner och jobba lite mer tillsammans. Andra perioden drog igång med ett boxplay för oss, väldigt nära att vi reducerar när vi på ett snyggt sätt tar oss fram till ett tvp mot ett läge. Men bollen ville annat. Tidigt i andra utökar Burlöv sin ledning ytterligare.
Nånstans där börjar vi se lite mer av vad vi kan erbjuda, vi börjar hitta bättre ytor framåt och skapar en del lägen men har inte riktigt skärpa/flyt eller nåt i avsluten. Sluthalvan av andra får vi till 2 fina mål (Ida Martell & Annie Berg) och börjar närma oss. Kändes lite där och då att nu kanske det lyfter likt förra matchen. Burlöv hittar målet igen innan perioden slut.
Inför tredje perioden kommer spelarna överens om att vilja pressa på högre upp i banan och så blir det. Mitt i detta försök hinner Burlöv utöka sin ledning. Därefter får vi möjlighet till PowerPlay med en liten ny taktisk uppställning som ger ett gott resultat, ett kanonskott i bortre övre hörn av Saga Nordin. Vi fortsätter pressa på men det vill sig inte riktigt, Stämmet, flytet vill inte infinna sig idag. Burlöv hinner fastsälla slutresultatet till 4-7. Vi fortsätter skapa en del halvskapliga lägen där bollen inte riktigt vill som vi vill. Ytterligare att ta hänsyn till är att vi möter ett lag som är en division över oss.

Detta lag innehåller en stor mängd innebandy som kommer synas i framtida matcher. Idag var det inte riktigt vår dag trots solsken ute. Men enligt den statistik som fördes sköt vi ganska mycket mer än tidigare, vi fick även se en hel del bra grejor, både offensivt som defensivt, så det finns ingen anledning mer än att tro starkt på det vi gör. 
Nu ser vi fram emot två bra träningar innan den unika seriepremiären för vårt Underbara, Utvecklingsbara nystartade Dam U. Fredag 27/9-2019 hemma mot Förslöv Hbg Arena C. Stora frågan blir om detta drabbar SSL-hemmapremiärens publiksnitt???

"Man kan inte vara nere med en ballong!"

<< Tillbaka