Samling:11:45, Brogårdaskolan
I Bjuv med startblock, slutspurt och Marika Tapper
2019-11-11 20:07
En match i botten av tabellen med två lag som ville få till det där andrummet till arbetsro som ger en så skön känsla.

Första perioden var två minuter gammal när matchens mest taggade lirare i Marika Tapper, satte öppningsmålet efter en mycket beslutsam aktion. Vv84 lyckades direkt för 1-0.

Det var ett givande och tagande i alla situationer redan från start. Man märkte av vanan i Brogårdahallen för hemmalaget. FCH hade svårt med kontrollen och det blev en något nervös och studsig period över lag.

07:34 blev det en skön känsla när FCH äntligen fick kvittera efter en bra period. Även här var det med beslutsamhet som Cattis Brüggmann smackade in 1-1 assisterad av Frida Björk.

Vv´s kontringar blev ofta med skott vid första tillfälle varav Thea Söderberg i mål hade bra koll och höll rent. FCH försökte gång efter annan att komma igenom man-man pressen.

Perioden slutade 1-1 rättvist.

Andra perioden då….  ja då öppnade Vv´s Tapper upp sitt knack- trick och backhandknacka in 2-1 efter bara 15 sekunder(!) Det blev en kalldusch direkt.

Det dröjde runt fem minuter till nästa gång och 3-1 ställde till det för FCH som inte fick grepp om attackerna defensivt, samtidigt som man fortfarande inte fick fart mot mål i andra änden av planen. Det hade inte riktigt lossnat.

Men 10:15 var det återigen dags för Cattis att knäppa av ett skott och det gick in från vänstersidan till 3-2, assisterad av Engla Lantz.

Glädjen och den nya energin fastnade i halsen, då Vv84 utökade x2.

36 sekunder senare så stod det 5-2 på tavlan.

I fortsatt uppförsbacke så fortsatte FCH kämpa på rejält och man fick till en kvittering med minuten kvar av perioden genom Englas hårt kämpande som gav henne bollvinst och 5-3 var en skön belöning.

I slutet av andra perioden fick man ett PP för FCH efter att en spelare fick se hur nära väggarna sitter från sargen i Brogårda.

Överläget gav inget mål trots spelövertaget och tappra skottförsök igenom en tät boxmur.

Nu var det mest framåt som gällde för FCH. Lite förändringar här och där och ny energi.

FCH fick på skott på mål, men lyckades inte helt forcera igenom Vv´s täta försvar och det blev många skott utifrån kanten vilket blev lätt för målvakten.

Till slut så fick Vv84 några kontringar efter all defensiv och var brutalt effektiva. På tre skott i sista perioden så gjorde man två mål 14:32 och 16:47 till 7-3.

FCH tog timeout och spetsade ytterligare med de hetaste för dagen.

18:04 så skickade Frida Kymell- Söe en raket upp i nättaket till 7-4, assisterad av Irma Lennermo. 18:22 så var det dags för Engla igen att forcera in 7-5, assisterad av Frida Björk.

Vv84 tog då timeout och lyckades bromsa ner attackerna och 7-5 blev också slutresultatet.

Vv84 fick ut mycket av sin desperation att offra sig och leddes av Tapper som inte stannar en sekund, söker närkamper och skjuter direkt när hon känner läget.

Det var en tuff match att förlora, utan tvekan. Vi gör saker bättre och bättre, men är inte där riktigt ännu för att sätta hårt mot hårt i 60 minuter och utnyttja all det som finns i var och en  av oss.

Tålamod att ta tag i taktpinnen och visa att man är det bästa laget på planen kommer komma i en annan match.

Det är jobbigt nu, men vi ska rulla på så snart vi skruvat färdigt i motorn och sen kör vi järnet ja jä…….!

Tack för läktarstödet, det betyder mycket på vägen!!!

Nästa match är borta i Kulladals Sporthall mot Malmhaug lördagen den 16 nov, kl. 14:00.

Skottstats: 5-4, 8-8, 10-3 = 23 – 15

Målstats:  1-1, 2-4, 2-2 = 5-7