Samling:12:45, Kulladals Sporthall, Klemensgatan 14, 215 66 Malmö
Aktivitetsinfo: Meddela huruvida ni åker direkt till samlingen!
Svara gärna snarast :-)
Ett decimerat FCH Dam U avslutar del 1 mot Malmhaug i Malmö!
2019-11-17 20:50
Matchens lirare Henny Bertilsson (Malmhaug) & Josefine Jensen (FCH Dam U)

Ett för dagen tunn FCH Dam U trupp bestämde sig redan i omklädningsrummet att idag var kanske dagen D. Med ny kapten, ny målvakt & bara 9 utespelare slöt gruppen sig samman som aldrig förr. En väldigt bra start med tidig ledning & ett eget spel som tillbringades lika mycket i anfallszon som i försvarszon men med mycket kontroll. Energin tog slut i sista tredjedelen där Malmhaug med för dagen full trupp lyckades nyttja våra trötta ben och fick ett försprång vi inte orkade hämta hem!

Period 1:
Vi började spela vårt eget spel med lugn, tålamod, full halvplanspress & blicken uppe (Precis det vi kommit överens om i omklädningsrummet). Drygt 1 minut in i matchen hittar Hanna ”HP” Petersson Frida ”KS” Kymell-Söe med en passning där Frida ger oss välförtjänt ledningen med 0-1, tid 1.07. Stor glädje i för dagen gulröda Dam U. Vi fortsätter hålla ihop försvaret och hittar även ett anfallsspel som gör livet mindre behagligt för Malmhaug. Målvakt Jensen hittar Irma med ett fantastiskt utkast (ett leende som syntes lång utanför hjälmen) där Irma hade tagit en lika fantastisk löpning och fick ett friläge som inte blev som vi hoppats på. Men det gav oss bara mer energi och fortsatte lira vårt spel och gav inte Malmhaug många lägen. De gånger Malmahaug kom igenom fanns Jensen där. Med mindre minuten kvar lyckades Malmhaug kvittera. Vårt Underbara Dam U lät sig inte nedslås av detta utan hade bestämt sig för något annat idag.

Period 2:
18 sekunder tog det innan Frida ”KS” Kymell-Söe vunnit tekningen framåt till Irma Lennermo som hittade tillbaka till Frida ”KS” Kymell-Söe som kontrollerat & behagligt hängde dit sitt & vårt andra mål för dagen. Vilken otrolig energi & intensitet i dessa gulröda krigare. Detta gav oss mer självförtroende och stundtals hade vi långa anfall som gjorde livet mindre behagligt för Malmhaug. Dock lyckades Malmhaug vända till 4-2 bl.a genom hjälp av FCH Dam U som råkade styra in bollen i egen kasse. Sånt händer och med bara pepp & positiva ord och kroppsspråk höll laget högt. Med mindre än minuten kvar gjorde irma Lennermo ett irma Lennermo mål ett volleyskott som noonas in.
Helt underbar energi in i pausvilan. Vi började se lite vaga nyanser av trötthet.

Period 3:
Vi hinner knappt komma igång innan vi råkar ut för oturlig utvisning emot oss. 4 spelare bara studsade ut och hade fokus på att hålla tätt, med 6 sek kvar lyckades Malmhaug få in 5-3. Som något senare blev 6-3. Innan vi åkte på för dagen odiskutabel hög klubba och återigen 2 minuters underläge. Vi skapade lägen framåt och mycket slag på klubba som inte resulterade i överläge utan Malmhaug lyckades utöka sin ledning med 16 sek kvar av boxen. Här nånstans börjar energi dräneras på riktigt men inställningen är god och viljan att försöka vända på steken finns där hela vägen in. 11.22 gör Irma Lennermo sitt andra för dagen, 7-4. Härligt! Vi tar en timeout för att få lite vila inför de sista 8 minuterna. Samtidigt som vi försöker satsa lite mer framåt för att komma närmre. Malmhaug lyckas göra tre baljor till innan matchen är över.

Vi gör vår absolut bästa match på hela säsongen, samtliga lirare bidrog med energi, intensitet, glädje och en smarthet i spelet som vi inte upplevt under en hel match tidigare. Att beakta vi har ett par frilägen som vi skapar på egen hand, vi har ett tålamod i spelet där vi kontrollerar stora delar av matchen (även i spelet utan boll). Vi betvingar Malmhaug att gå från tre femmor till två & då är vi enbart 9 utelirare med ett stort krigarhjärta.

Nu är del 1 av serien över och vi har lärt oss väldigt mycket om seniorspel och kommer ta detta med oss när serien nystartar på torsdag 21:e november, kl.19:30 borta mot Förslöv. Det är nu del 2 i vår väg framåt påbörjas.

Målstat: 1-1, 3-2, 6-1 = 10 – 4

Skottstat: 9-6, 10-10, 14-9 = 33 – 25

Matchens lirare (utdelad av Malmahug): Josefine Jensen (se bild)