En match med mycket mål och inga utvisningar!
2019-12-10 22:04
Tredje mötet mot Kävlinge denna säsong. Skulle vi lyckas med att fortsätta vår positiva trend mot Kävlinge och kanske rentav hitta nycklar för att ställa till det lite grann? Svaret på det denna gången var nog: nja sådär.
Kävlinge startade på med hög press som brukligt och spräckte nollan tidigt i första.
Första perioden hade inte ens hunnit till 5 min då Kävlinge gör sitt andra för dagen. Vi blir lite bolltittande och passiva i vårt försvarsspel. 7.25 i perioden fixar Irma till en vacker reducering i bortre hörnet assisterad av Embla. Innan perioden är över hinner Kävlinge göra 2 mål till. 1-4 i paus och vi kände att vi det fanns saker i spelet som vi gjorde bra och andra saker som vi behöver ibland lösa på annat sätt.

Period #2 är inte ens minuten gammal då Kävlinge ökar på till 1-5, där hade vi inte riktigt hunnit ur pasuvilan. Ytterligare 2 mål från Kävlinge innan halva perioden gången. I denna period lyckas vi även med anfalla och ha boll på Kävlinges planhalva, dock utan att riktigt lyckas få till de riktigt heta lägena. Men en klar förbättring i matchen. Tyvärr råar vi ut för en tråkig skada på en redan reducerad trupp.

Period #3s inledning lyckas vi hålla tätt bakåt och få till eget skönt lir i andra zonen. Tyvärr råkar vi ut för den berömda tröttheten som gör att vi tappar mer i markeringarna och tillåter Kävlinge hänga sju kassar innan matchen över för denna gång.

Att ta med sig är att vi har ett mestadels positivt snack trots skador & baklängesmål i massor. Vi försöker stundtals även få till egna anfall och inte bara skicka iväg bollen. Vi har framtiden för oss och en stor tro på att det snart kommer att lossna. Sen har vi ytterligare en möjlighet mot Kävlinge längre fram.

Klassiska citat att ta fram i dessa tider:
"Det är i motvind draken lyfter"
"Bollen är rund"
"Le.....det kommer antingen värma deras hjärtan eller göra dem vansinniga, oavsett vilket är det vi som vinner"
"Varje mästare var en gång en utamanare som aldrig gav upp" - En fin beskrivning av FCH Dam U!

Nästa match är Röke borta söndag 15/12-2019 matchstart kl.13:30, Qpoolen i Hässleholm!

Målstats: 1-4, 0-3, 0-7=1-14

Målskytt FCH: Irma Lennermo (Embla Palmenius)