Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Röke IBK D3
4 - 3
FC Helsingborg D3
Röke IBK D34 - 3FC Helsingborg D3

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 15 december, 13:30
Plats:Qpoolen
Serie:Damer Div 3 Skåne   Tabell >>
Samling:12:15
Trupp:#1 Thea Söderberg
#34 Agnes Thelin
#42 Josefine Jensen
Annie Berg
Frida Kymell-Söe
Irma Lennermo
Tyra Petersson
Årets sista match var på väg att bli den bästa!
2019-12-17 13:43

Vinterrusket hade satt sina spår innan jul och det var med en mindre trupp som FCH fick åka till Hässleholm för årets sista match. Nio utespelare och en målis. 

Det var en match som spelades i en fin hall som Q- poolen mot Rökes fullsatta matchtrupp. 

Förutsättningarna var goda då förra matchen lagen emellan bjöd på hela tre ledningsmål från FCH, men att det till slut släpptes för mycket frihet i egen zon till Röke.

 

Matchen gick igång och FCH fick ett välkomnande direkt av Rökes toppskytt Ellinor Nielsen (14 mål) som drog in ett välplacerat 1-0 efter 36 sekunder. 

Inga brydda miner i FCH utan tvärtom då FCH´s bravest tog tag i det mesta. Hade mycket boll, spelade runt på ett lugnt och metodiskt sätt. Röke gick på tufft i första perioden och vi lyckades bra undan ett par tacklingar i uppstarten. 

FCH´s genombrott i offensiven började ge bra chanser men pricksäkerheten innanför röda ramen var att vänta på.

Efter nio minuter så kom ett förvånande 2-0 till hemmalaget då de hade flyt på en krosspass som hittade igenom det mesta och en fri skytt. Detta i en intensiv FCH- offensiv.

 

Men så var det äntligen islossning då FCH- tjejerna klappade loss med bladen. Från höger till vänster, diagonalt och välplacerat. 

14:16 satte Annie Berg 2-1, assisterat av Engla Lantz i höga slottet efter bra upprull. 14:42 så var det dags för 2-2 då Tyra Petersson tog till vara på ännu ett bra lir och placerade långskottet från halvplan, nere vid stolpen i målvaktens förflyttning. Assisterad av Frida Kymell-Söe. 

Som om inte det var nog så blev det även 2-3 ledning då Irma Lennermo drog in i Rökeboxen och placerade bollen väl och klockan stod på 15:43.

Det var en av de bästa perioderna denna säsongen då skotten sköts från bästa vinklar och samspelet, kylan och glädjen var på topp.

 

Andra perioden blev en jämnare historia. Lite mer avvaktande från båda lagen och chanserna hamnade mer vid målvakt genom längre pass. En bra kamp från båda håll med två bra målvakter som räddade sina respektive lag kvar i perioden. 

Under ett lyckosamt ögonblick så fick Röke kvitterat 11:09 till 3-3 efter kontring.

 

Tredje perioden och FCH var laddade för att köra stenhårt med mycket våga, smartness och ork som bara skulle hålla. Det var definitivt hårdare i defensiven där Röke- spelarna hade eskort ut eller försvarare framför sig. Inte ett farligt skott i låga slottet under perioden, men desto fler i andra änden. 

05:39 fick FCH powerplay som inte gick hela vägen. Röke svarade bra och uppoffrande.

Hemmamålvakten fick jobba stenhårt för att hänga med då anfallen kom från alla håll. Flera genombrott genom mittzon av taggade FCH- krigare. Några bra omställningar och frilägen som gav riktigt bra lägen, men nog hade burväktaren sin dag. 

När matchens sista minut var påbörjad så fick FCH en olycklig utvisning för slag som vi nog sett av båda lagen igenom matchen, men med ett riktigt påhejande så valde domaren att ge efter 19:08. 19:32 så kom så Rökes enda riktigt vassa skott på mål i tredje perioden och avgjorde matchen till 4-3.

 

Högst snöplig och tung utgång av en match där FCH var minst lika bra som motståndet, men att något kommer få släppa för poäng längre fram på resan istället för denna eftermiddag. FCH- tjejerna svarade upp strålande på matchplanen och visade en härlig tåga. 

Thea var så följsam i buren och utespelarna som försvarade som ett lag och anföll som ett lag är på väg nånstans. 

Denna väntan på statistisk framgång är inte lätt men det ska uthärdas!!! 

Det har varit en riktigt kul första halva och nu ska det bara vara så nära ett riktigt break i tabellen med.  

 

Nästa match är på fredagen den 10 januari 2020 klockan 20:00 i Ljungbyheds Idrottshall mot FBC Viljan.

 

 

Ett stort tack för ett fortsatt härligt publikstöd och vi önskar alla en riktigt God Jul och ett 

Gott Nytt 2020 !!! 

 

 

Skottstats: 9-8, 8-10, 7-6 = 24-24

Målstats:  3-2, 0-1, 0-1  = 3-4

 

Målskyttar FCH= Annie Berg(Engla Lantz),Tyra Petersson(Frida Kymell-Söe),Irma Lennermo

 

Matchens lirare FCH Dam U (framröstad av laget):

3 bollar: Annie Berg

2 bollar: Tyra Petersson och Thea Söderberg

1 boll : Frida Kymell-Söe, Irma Lennermo och Agnes Thelin

 

<< Tillbaka