Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
FC Helsingborg D3
4 - 3
Röke IBK D3
FC Helsingborg D34 - 3Röke IBK D3

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 29 februari, 13:45
Plats:Västergårdshallen
Serie:Damer Div 3 Skåne   Tabell >>
Samling:12:30
Trupp:#1 Thea Söderberg
#34 Agnes Thelin
#51 Ida Martell
#82 Emma Linderos
#89 Catharina Brüggmann
#92 Engla Lantz
Annie Berg
Celina Tannus
Ellen Larsson
Frida Kymell-Söe
Hanna Petersson
Irma Lennermo
Moa Pålsson
Tyra Petersson
En så himla skön första hemmavinst!!!
2020-03-02 19:42


Det var några härliga sköntrallande målsjungare på läktaren som bekräftade vad som hände en lördagseftermiddag i Västergårdshallen. 

Röke var på besök och nu var det väl dags att ta ett steg till - i detta tredje och sista möte mellan lagen. 

Här kommer en liten resumé:

 

Första matchen mellan lagen gick i 4:e omgången på hemmaplan. Det slutade 5-8 efter det att Röke tog hem tredje perioden med 2-4 helt rättvist. 

Skottstatistiken blev 18-24 och nästan alla Rökes skott på mål satt i farliga slottet. Seriens och Rökes målfarligaste spelare Ellinor Nielsen (25 mål) gjorde ett hat- trick. 

 

Andra matchen gick i 11:e omgången på bortaplan. Det slutade 4-3 till Röke. 

FCH tar hem första perioden med 2-3, men förlorar matchen 28 sekunder från slutet i boxplay. Suuuurt sa räven! 

Skottstatistiken slutar 24-24, där FCH har 15 avslut på mål som är närmre än det närmsta målskottet. Rökes avslut hamnade denna match spritt över hela banan. Målvakt Thea Söderberg landar på höga 83% i räddningsprocent och Rökes kanon Nielsen begränsades till 1+1.

 

Då var vi framme i tredje matchen i 18:e omgången hemma i Västergårdshallen. 

En uppvärmning med bra gas och sköna leende i uppladdningen gav en bra känsla.

FCH var verkligen på hugget och spelsugna. Alla formationer öppnade starkt med tryck i anfallszon och en följsam resolut defensiv.

Det gick till 04:31 när Irma Lennermo snurrade in 1:an köksvägen efter en härlig speed i Röke- zonen, assisterad av Ida Martell. 

Byte efter byte så visade FCH- gänget så stabilt spel att det inte alls var konstigt 10:11, när Ida Martell hittar Irma Lennermo igen, som prickskjuter in 2-0 utan reaktion från Röke- målvakten. 

14:26 så var det återigen Irma som visade klass och stöter in 3-0 för ett rent hattrick efter ett rejält tryck framför Rökemålet, assisterad av Ellen Larsson. 

 

Röke var inte utan energi och försökte gång efter annan, men oftast så var FCH samlat och på tårna. Men så kom den där studsen….  Thea räddar ett skott utifrån höger, vars retur tar en konstig uppstuds och landar på vänstersidan där endast en välplacerad Rökeforward uppfattade bollen och petade in 3-1.

Detta endast minuten efter 3-0 målet. Med lite tappad fokus så tog det bara 50 sekunder ytterligare, så fick Rökes målspruta Nielsen för mycket tid i slottet och lossade bössan till en    3-2 reducering.

FCH knöt nävarna och tätade till periodpausen. 

 

Andra perioden blev en mer händelsefattig historia, men kanske en riktigt bra insats av hemmalaget ändå. FCH´s unga stod upp, sorterade ut och drog på anfall vid väl valda tillfällen. Röke kom ingenstans och fick endast iväg två långskott som Thea i kassen enkelt plockade.

FCH´s powerplay 03:21 blev lite försiktigt på Rökes väl samlade boxplay.

 

Sista perioden blev med lite anspänning då FCH har haft kontinuitetsbekymmer genom säsongen. MEN, det blev aldrig riktigt så. 

Röke ändrade lite med positioner och ökade tempot utan att komma riktigt nära med skotten. FCH täckte mycket försök och följsamheten kan ha varit bättre än nånsin, det sorterades ut och hölls fritt skottfält för Thea att rädda. 

12:43 så fick så FCH ett skönt 4-2 mål när Catharina Brüggmann drog på ett distinkt skott som hittade in, assisterat av Frida Kymell- Söe.

” Seven Nation Army ” – hymnen från hemmapubliken toppade upplevelsen och det kändes som att poängen var nära. 

Röke tog timeout 16:11 efter att ha ökat trycket betydligt mot FCH- målet och 17:22 så fick deras djärva anstormning resultat till 4-3 efter skott i slottet. 

I vanlig ordning så gick det inte att se ett enda hängande huvud i den ungdomliga FCH- truppen. Ingen oro och ett hårdare arbete än bortalaget så tog man bort morgonluften och inkasserade fina tre poäng. 

 

FCH vann skottstatistiken och höll Röke långt borta ifrån farliga zoner och kom till farliga avslut själva, Irma vann måltjuvskampen mot Nielsen med 3-1 och lägger sig topp 10 i poängligan, Thea Söderberg höll höga 80% i räddningsprocent. 

Framförallt så är det en match där FCH visade stor framgång med en högre lägstanivå och ett kollektiv där alla gör så mycket för laget. Det är lätt att se sekvenser ifrån var och en av dessa lirare som förgyllde denna lördagen, man längtar redan till nästa.

 

FCH har nu samlat ihop hela 10 poäng och det ger en liten, till medelstor, chans att jaga ikapp Viljan i tabellen. En kittlande känsla minsann!!! 

 

Ett stort tack till den underbara skaran som stöttar på läktaren. Det lyfter och värmer!! 

 

Vi ses på lördag igen, den 7 mars klockan 15:30 i Västergårdshallen. 

Motstånd: FBC Viljan!!

 

 

Skottstats: 10-5, 4-2, 4-8 = 18-15

Målstats:  3-2, 0-0, 1-1  =  4-3

 

Målskyttar FCH= Irma Lennermo 3 (Ida Martell 2, Ellen Larsson), Catharina Brüggmann (Frida Kymell- Söe)

 

Matchens lirare FCH Dam U (framröstad av laget):

3 bollar: Hanna Petersson & Thea Söderberg

2 bollar: Ida Martell

1 boll : Frida Kymell- Söe, Irma Lennermo & Moa Pålsson


<< Tillbaka