Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
FC Helsingborg D3
5 - 3
FBC Viljan
FC Helsingborg D35 - 3FBC Viljan

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 07 mars, 15:30
Plats:Västergårdshallen
Serie:Damer Div 3 Skåne   Tabell >>
Samling:14:15, Västergårdshallen
Aktivitetsinfo: Vi lirar i blåsvart!
Trupp:#1 Thea Söderberg
#7 Ebba Nanker
#20 Sanna Nilsson
#34 Agnes Thelin
#51 Ida Martell
#82 Emma Linderos
#89 Catharina Brüggmann
#92 Engla Lantz
Annie Berg
Celina Tannus
Ellen Larsson
Frida Kymell-Söe
Hanna Petersson
Irma Lennermo
Moa Pålsson
Tyra Petersson
Andra raka hemmsegern! Börjar bli en god vana!
2020-03-08 22:07
Skulle vi komma ikapp Viljan poängmässigt? Skulle vi lyckas få övertag mot nåt lag i serien? Skulle vi fortsätta vår positiva trend? Svaret är ett solklart JA på samtliga frågor! En väldigt bra start & en god uthållighet gav oss våra välförtjänta 3 poäng. Vi gav aldrig upp och har kommit närmre vår senior identitet.
Period 1:
Vi kommer igång lite försiktigt i vårt spel. 3 femmor är länge sedan vi kunde mönstra. Dock tog det inte längre än till klockan stod på 2:23 innan kapten Sofi hänger första kassen härligt framspelad av Engla. Vi fortsätter mala på och hitta vår rytm så som vi vill ha det samtidigt som vi inte tillåter Viljan att komma till farliga lägen. 8:22 trycker vår egen Cathis in 2-0 framspelad av kapten Sofi. Var det nu den blåsvarta maskinen skulle komma igång på fullt allvar. Inte riktigt, men ganska nära! 19:10 skickar Ellen in en projektil från backplats som snyggt svänger in i kryllan. Assisterad av kapten Sofi. Kontrollerar matchen perioden ut.

Period 2:
Vi snackar lite om att vara lite coolare på banan och hålla lite mer i bollen och våga mera. Vi fortsatte kontrollera matchen och höll Viljan utnaför vår box på ett bra sätt. När klockan landar på 03:46 har vår skyttedrottning slagit till igen, Irma hänger 4-0, framspelad av Moa P. Här och då kändes som att det skulle kunna vara vår dag. Samtidigt vet man att ordspråket "det är inte över förrän den tjocka damen sjungit" lever i allra högsta grad tack vare innebandyn. Vårt anfallspspel tappar lite fart efter denna inledningen, inte vana att hantera sådana ledningar. Fortfarande håller vi Viljan borta från de allra farligaste lägena fram tills 14:51 då Viljan reducerar till 4-1. Sex sekunder senare tar Cathis bollen och bågar från vänster till höger och hänger in 5-1 på helt egen hand.

Period 3:
Snacket i pausen var att detta skall hållas hela vägen och att vi behöver få fart på våra fötter igen samtidigt som vi förväntade oss ett högre pressande Viljan. I denna perioden blir det Viljan som löper mer och skapar lite fler lägen medans vi blir lite mer stillastående och lite ängsliga. 08:44 slår Viljan till och 5-2 är ett faktum. Lite senare tar vi timeout där vi vill komma igång igen, pressa högre möta bollarna. Något bättre fart men inte riktigt där vi vill vara. Viljan hinner reducera ytterligare en gång innan matchen tar slut och vi fortsätter vår positiva trend!

Nästa batalj är Vv84 borta på onsdag 11/3-2020. Matchstart kl.19:30. Ser fram emot en spännande match där vi har lite revansch att hämta. Men det blir tufft i Brogårda Arena!

På våra 4 senaste matcherna har vi 3 vinster & 1 förlust (bara 1-5 mot Kävlinge)! Nu fortsätter vi vår färd framåt!

Skottstats: 9-6, 6-4, 7-10 = 22-20
Målstats: 3-0, 2-1, 0-2 = 5-3

Målskyttar FCH= Catharina Brüggmann 2 (Sofi Persson 1), Sofi Persson (Engla Lantz), Ellen Larsson (Sofi Persson) & Irma Lennermo (Moa Pålsson)

 

Matchens lirare FCH Dam U (framröstad av laget):

3 Bollar: Sanna Nilsson & Hanna Petersson

2 Bollar: Ida Martell, Tyra Petersson & Thea Söderberg

1 Boll: Catharina Brüggmann & Celina Tannus
<< Tillbaka