SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
FC Helsingborg DU
7 - 2
Åby IBK Klippan
FC Helsingborg DU7 - 2Åby IBK Klippan

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 04 oktober, 12:30
Plats:Västergårdshallen
Serie:Damer Div 3 Skåne   Tabell >>
Samling:11:15
Aktivitetsinfo: Medtag blåsvart matchtröja
Har ni JAS blåsvart använd den. Ni som inte har JAS använder den ni har. Väl mött!!!
Premiären satt fint!!
2020-10-05 19:43

I Västergårdshallen så öppnades Säsong 2 för FCH´s U- lag. 

Förutsättningarna såg utmanande ut redan från början då återbuden gav en trupp på 8 utespelare plus målvakt för FCH och Åby kom till start med en handfull fler. 

FCH´s lag bestod av debutanter, nyförvärv samt nån gammal räv, varav nyuppstartade Åby såg att ut ha haft snarlika förutsättningar. 

 

Period 1 och två lag med pigga fötter. 

FCH tog tag i taktpinnen redan från början och efter bara 2:20 så skickade Johanna Ylvenberg in 1-0 målet med besked. Det var en raket som målvakten inte kunde sätta emot, assisterad av Tilda Karmefors. 

FCH hade mest boll under kontroll, igenom hela matchen och Åby fick förlita sig mycket på kontringar för att lyckas. 

En sådan kom 04:36, då Åby var på hugget och turligt fick en studs på försvarare och in i mål efter en blixtrande attack och kvitterat till 1-1.

FCH´s tryck ökade mer och mer och 2-1 målet, klockan 7:49 var en pärla. FCH snurrade upp Åby i offensiv zon och till slut så passade Stina Hellqvist in till en fristående Julia Hjortshagen som satte den säkert i mål. 

Under en fyra minuters- sekvens så kom där en utvisning efter en annan med trängning, avståndsfel och liggande tåpaj som fick spelet att bölja fritt i olika formationer, dock utan någon rejäl målchans.

Första perioden var hemmalagets som trots få tillfällen tillsammans visade att kvalité och inställning var på plats från start.

 

Den andra perioden började som den första och FCH låg på direkt. Man hade pratat om att hålla sig med tålamod och tro på det som påbörjats. 

3:32 in i perioden så tog kapten Tilda Karmefors bollen och bara gled igenom fältet av spelare och prickskjuter in 3-1. Så tålmodigt, precist och vägvisande. 

Det fysiska spelet kom mer med tröttheten och båda lagen bjöd upp till kamp.

Skotten haglade mot Åbys mål och hade det inte varit för målvakt Alexandra Persson, så hade nog matchen kunnat vara avgjord under perioden. 

Efter mycket slit i offensiven så fick Stina Hellqvist äntligen utdelning till 4-1, tid 14:54 och assisterad av Johanna Ylvenberg. 

 

Tredje perioden och FCH skulle försöka bli effektivare framför mål. 

Det blev en bra kampanda från båda lagen. Åbys anfall blev lite rejälare under första halvan av perioden och FCH satte hårdare press inne i boxen och behöll det kraftiga bollövertaget. 

Det tog till 13:27 då Åbys duktiga Elisabeth Jönsson bröt sig in fri framför mål och reducerade till 4-2. 

Ingen oro alls i FCH- lägret och 16:47 så kom ännu en raket ifrån Johanna Ylvenberg som målvakten var på men inte klarade hålla, assisterad av Moa Nilsson. 5-2 och matchen var FCH´s.

17:16 så fick Åby utvisning för slag och 18:40, efter att FCH haft ett riktigt bra och tålmodigt samspel så stod Stina Hellqvist påpassligt framme och slog in returen till 6-2. Assisterad av Catharina Brüggmann. 

FCH slutade aldrig spela och 19:29 så forcerade Ann- Sofie Persson in 7-2, assisterad av Moa Nilsson som också blev slutresultatet. 

 

Detta var ett lag som trotsade förutsättningarna. En hög arbetsmoral, go stämning och ett ödmjukt spelande gav en mycket behaglig söndagspremiär. 

Vi får inte glömma målvakten Emilia Lutmark som höll sig väldigt skärpt trots lite aktivitet under långa stunder och räddade det som behövdes för att hålla oss trygga.

Kul att samtliga utespelare hade skott på mål och var företagsamma igenom hela matchen. Nio backskott på mål var en fröjd och generellt en skottbild som blev bättre mot mål ju längre matchen gick, från hela laget.

 

Skottstats: 6-1, 10-3, 8-2 = 24-6

Målstats: 2-1, 2-1, 3-0 = 7-2

 

Målskyttar: Stina Hellqvist 2 (Catharina Brüggmann 2), Johanna Ylvenberg 2 (Tilda Karmefors, Moa Nilsson), Tilda Karmefors (Johanna Ylvenberg), Julia Hjortshagen (Stina Hellqvist), Ann- Sofie Persson (Moa Nilsson)

 

Matchens Lirare FCH Dam U (framröstad av laget)

3 bollar: Stina Hellqvist

2 bollar: Moa Nilsson

1 boll: Catharina Brüggmann och Johanna Ylvenberg 

 

<< Tillbaka