SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
FC HELSINGBORG
GLÄDJE-GEMENSKAP-UTVECKLIG
F03-04
FBC Viljan
6 - 3
FC Helsingborg F03
FBC Viljan6 - 3FC Helsingborg F03

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 08 oktober, 17:30
Plats:Ljungbyheds Idrottshall
Serie:Pantamera Flickor B Svår (F02)   Tabell >>
Samling:16:00, HBG Arena, Norra parkeringen
Aktivitetsinfo: Samling på norra parkeringen utanför HBG Arena kl 16.00. Var och en ansvarar för att de har någon att åka med.

Tänk på att vi duschar tillsammans efter alla matcher!

Ta med både blåsvart och vit matchtröja. Det är oklart vilken tröja vi kommer att spela i.

Målvakt: Irma
Reservmålvakt: Nellie
Säsongens första serieförlust kom mot Viljan
2017-10-12 16:23
I söndags spelade vi bortamatch mot FBC Viljan. Det var troligtvis den på papperet tuffaste matchen i seriespelet hittills denna säsong. Undertecknad har sett Viljan vid ett par tillfällen tidigare och visste innan matchen att det var ett samspelt och fysiskt starkt lag. En härlig utmaning för de två femmorna och målis-Irma som vi ställde upp med.

Det blev en härlig match med högt tempo och många lärorika situationer. Stundtals spelade vi runt bllen riktigt fint men hade lite svårt att komma till kvalificerade målchanser. Vi tog i alla fall ledningen med 1-0 i den första perioden efter att Hanna Petersson smackat in ett frislag där Ebba Hofvendahl stod för petningen. Viljan vände dock på steken mot slutet på perioden och kunde gå till pausvila med ledning 2-1.

 

Den andra perioden blev lite mer målfattig, bara ett mål föll och det var dessvärre hemmalaget som stod för det.

 

Trots underläge 3-1 kände vi att vi hade bra chans att komma tillbaka i den tredje perioden. Tyvärr fick vi sämsta tänkbara start med baklängesmål efter 8 sekunder. Trots dubbla assists av Vilja Andersson till mål av Tuva Linder och Sofia Alvérus kunde Viljan ändå ligga steget före i målprotokollet under hela matchen. Slutresultatet blev 6-3.

 

Det som framförallt skiljde lagen åt var Viljans effektivitet och förmåga att komma till bra målchanser framför vårt mål. Viljan sköt inte så många skott på mål, 12 stycken, men skotten kom ständigt från bra lägen och Irma i målet var chanslös på de flesta av målen. Vi behöver bli tuffare och elakare framför båda målen om vi vill vinna den här typen av matcher framöver. Spelmässigt var vi annars bra med och jag tycker att vi hade fler fina upprullande anfall än våra motståndare. Tyvärr vinner man inte matcher på snyggt passningsspel – däremot lovar det gott för framtiden!

 

När man summerar matchen ska man ha med sig att Viljan var något äldre än oss i genomsnitt. Deras medelålder i matchen låg på 14,5 medan vår var 13,4.


<< Tillbaka