Serie:Pantamera Flickor C (F03)   Tabell >>

Målvakt: Celina
Reservmålvakt: Irma
Premiärseger även i F03-serien!
2017-10-07 22:35
I förra veckan inledde F03/04 med F02-serien med en seger mot Röke med 3-1. I dag var det dags för premiär i F03-serien och siffrorna blev de samma som förra veckan. Denna gång var det Häljarp som slogs tillbaka med 3-1.
Den första perioden var vår mål- och försvarsmässigt bästa för dagen men spelet med boll lämnade en del i övrigt att önska. Utespelarna lyckades hålla dagens målvakt Celina Tannus helt sysslolös och hon behövde inte ingripa på ett enda bortaskott. Framåt var vi lite trubbiga och det var dåligt fart på fötter, bollar och huvuden. Häljarp spelade ett lågt försvarsspel och för att dyrka upp det behöver vi spela med mycket rörelse och snabba passningar – något som saknades i de flesta bytena. Två mål lyckades vi ändå få in. Första målet gjorde Josefine Fahtz Lundmark på skott utifrån, notebart är att assisten tilldelades dagens debutant Frida Kymell-Söe som stod för en rakt igenom stabil första insats i världens vackraste randiga tröja. Mål nummer två bombades in av Ebba Ekberg framspelad av Emma Girdea.

I den andra perioden gjorde vi många saker mycket bättre. Framförallt blev backarna bättre på att driva upp bollen och tvinga bortaspelarna att välja på att gå på eller markera. Det gjorde att vi skapade betydligt fler farligheter och fick upp tempot i vårt spel. 3-0 sköt Frida Palm in i periodens elfte minut, tjusigt framspelad av Molly Strömblad. Ironiskt nog (med tanke på vårt fina spel) lyckades vi inte göra mer än ett mål i perioden, mycket tack vare ett bra Häljarpsförsvar som kamperade ihop med en duktig målvakt.  Vår egen burväktare Celina klistrade perioden enda skott och höll fortsatt nollan. I perioden fick vi också chansen att spela ett power play och dagens andrafemma som fick förtroende i spelformen stod för ett riktigt bra rull och skapade flera direktskottslägen, dock utan att få in bollen.

Den tredje perioden blev lite avslagen och kändes mest som en transportsträcka till slutsignalen. Häljarp spelade upp sig en del och stressade oss lite högre upp i banan. Det gjorde att de skapade fler målchanser i tredje perioden än vad de gjort på hela matchen. Fyra skott fick Celina på sig och hon tvingades kapitulera på ett av dem från nära håll. Detta var när Häljarp hade power play efter en lite för brysk tackling vid sargen signerad Ebba Ekberg.

På det stora hela en bra match av oss men där det hade funnits mer att kräma ur, framförallt i period 1 och 3. Vi provade ett nytt sätt att sköta bytena och trots lite osäkerhet innan match gick det galant och det är troligtvis något vi kommer att fortsätta med framöver.