Matchstart:lör 18 januari, 15:00
Plats:Helsingborg Arena B
Serie:Damer Div 3 Skåne   Tabell >>
Samling:13:45, Helsingborg Arena B
Aktivitetsinfo: Medtag blå/svart matchställ & ett grymt taggat humör! och vattenflaska, skor & klubba & thea Målvaktsställ!
Dam U
Referat: FC Helsingborg D3 - VV-84 SK Bjuv
Var det läge för revansch?
2020-01-20 21:30, Dam U
Efter första vinsten i omgången innan fanns där ett visst hopp om att det kanske kunde bli ytterligare utökad poängskörd. En bra start och en stark avslutning hjälpte föga när en svagare andra period stjälpte lasset.
Period 1:
Vi var med redan från start och jobbade på bra mot ett Vv84 som lyckats lyfta efter vårt senaste möte. Efter 04:18 hängde vi första kassen där Celina spelar snyggt in till Hanna som i slottet dunkar in första målet. Kändes riktigt bra. Vi fortsatte jobba på förtjänstfullt & lägena skapades lite åt båda hållen. Målvakterna höll tätt & flera spelare hade bestämt sig för att käka plast. Mindre än minuten kvar kvitterar Vv84, lite surt att få ett bakåt precis innan pausvilan.

Period 2:
I denna perioden får Vv till ett ganska kraftigt övertag där vi inte riktigt är på tårna & synkade med varandra. Målen trillar in i en strid ström. Vi hinner med att spela boxplay & nästan reda ut det, men ville sig inte idag. Vi springer & försöker ta oss in i matchen samtidigt som Vv gått ner på folk för att stöka till det för oss. Slutar 0-5.

Period 3:
I pasuvilan bestämmer vi oss för att avsluta på bästa sätt och inte ge upp. Tidigt i perioden dundrar Linnea in vårt andra mål assisterad av Cathis. Kändes som att med lite flyt & nån snabb kasse till skulle kunna störa våra mer namnkunniga motståndare. Vv tar en tidig timeout då det har varit vår tur att kontrollera matchen, dock utan fler mål. Med 3 min kvar tar vi timeout för att fösöka komma närmre i protokollet. 15 sek senare trycker Cathis in vår tredje balja för dagen frampelad av kapten Sofi.  Vi lyckas fortsätta framåt men i sista minuten stänger Vv matchen med 3-7.

Oavgjort efter första perioden, storförlust i andra och en vinst i tredje. Ännu en match där vi tappar i andra och blir lite osynkade mot motståndet och får jaga mycket. Men vi tar steg framåt. Dock hade vi väldigt få skott på mål denna gången vilket är en tillbakagång mot tidigare. Dax att ändra på detta nästa helg då vi möter Malmahug hemma, kl.15:00 på söndag (26/1-2020) i Mariahallen. välkomna & stötta oss till nya framgångar!

Glädjande idag: Vi ger inte upp och avslutar med en stark tredje period. Joffe fick gör comeback efter 2,5 års skadefrånvaro & vi tar nya kliv för varje match!

Skottstats: 3-5, 1-14, 6-8 = 10-27
Målstats: 1-1, 0-5, 2-1 = 3-7

Målskyttar FCH: Hanna Petersson (Celina Tannus), Linnea Persson (Catharina Brüggmann), Catharina Brüggmann (Sofi Persson).