Aktivitetsinfo: Vi lirar i blåsvarta tröjor och en sjuhelvetes inställning!
Referat: VV-84 SK Bjuv - FC Helsingborg D3
Målskyttarnas Kamp!
2020-03-14 19:07, Dam U

Det var två laddade lag som startade upp onsdagskvällen i Bjuv.

Hemmalaget Vv- 84 kom från en storförlust i Kävlinge och ett nytt ansikte på tränarbänken och FCH med två vinster och på fin uppgång i sitt spel.

Första perioden började som väntat med lite ställningskrig, god fart och rejäla tag.

I andra minuten så togs det rejält tag i Irma Lennermo på framfart, som resulterade i straff.

Irma borstade av sig och lade bollen på mittpunkten.

Lugnt och fint drog Irma fram mot målvakten och när hela hallen trodde att denna unga stjärnan gått för långt åt vänster så sprätter hon upp bollen i högerkrysset för 0-1, tid 1:41.

FCH spelade med gott självförtroende och kombinationerna var vackra, men så kom ett misstag och Vv´s klara spets, Marika Tapper blev frispelad direkt och drog målvakten för 1-1, klockan 02:55.

Matchen växte för varje minut och båda lagen bjöd verkligen upp. Mittplanen var en viktig del där det mesta av förutsättningarna bestämdes.

13:23 så var matchens gigant Marika Tapper på hugget igen och tjuvade ett uppspel från FCH- back. Ett skott i nästa sekund resulterade i 2-1 för hemmalaget.

Några minuter senare så fick FCH matchens enda powerplay. Bra passningsspel, men också bra täck i VV 84´s boxplay gav ett mållöst överläge.

Andra perioden är den period då Vv- 84 varit klart starkast gentemot FCH och det blev någorlunda så även här. I spelet märktes endast skillnaden att Vv- 84 fortsatte hålla sitt malande tempo utan uppehåll, tryckte på högt och tuffa på mittplan. FCH spelade fortsatt med energi, bra försök till sitt spel, men tappade suget att dra in i slottet och avsluta. Istället blev det två omställningar som Vv- 84 förvaltade till ett övertag i matchen på 4-1.

Tredje perioden blev FCH´s bästa och det var med hög moral man tog krafttag i matchen. Det blev klarare avslut, även mitt framför Vv- 84´s målvakt, FCH tog mer och mer över mittplan och hittade igenom snabbare.

06:36 så var Irma Lennermo där och stötte in reduceringen till 2-4, med friskt förarbete av Catharina Brüggmann. FCH fick hopp till ansträngningen.

MEN så var det den där Marika Tapper som under en olycklig minut gjorde två mål i nionde minuten och såg till att de tre poängen sannolikt skulle hamna hos Vv- 84. Det blev mål 4 och 5 för Tapper denna kväll.

FCH gav verkligen inte upp och forcerade på för att visa vad man kan. Många bollar hittade igenom och 13:01 så tryckte FCH på rejält och den evigt kämpande Irma Lennermo fick färdigt ett hat- trick, assisterad av Annie Berg.

FCH försökte hitta vägar gång efter annan, men en hemmamålvakt med ett par vassa räddningar plus försvarsmur tog bort spänningen i slutet.

Det blev bra drag i matchen och FCH´s unga trupp visar att man visar att det är ett lag på uppgång.

Detta blev en av de matcher då man visar upp ett eget spel nerifrån och upp. Tar tag i matchen i tredje perioden även om det knackat innan och kör fulla blås med en rejäl inställning i laget. Självklart ska vi plocka bort toppspelare framöver och läxan är lärd.

Vi tackar våran underbara publik som stöttade!

Skottstats: 6-7, 6-5, 8-7 = 20-19

Målstats:  1-2, 0-2, 2-2  =  3-6

Målskyttar FCH= Irma Lennermo 3 (Catharina Brüggmann och Annie Berg)