Jämn drabbning mot Lindome på deras hemmaplan
2017-04-22 14:16

Dagens andra match för våra grabbar spelades mot Lindome som hade ett gott stöd från hemmapubliken då vi befann oss i deras hemmaarena. Lindome spelade ett fint spel som passade FCH bra. Det var mer rulla av boll och mindre slag och hack. Men det verkar vara en förmiddag där våra motståndare har turen på sin sida. Två minuter in i matchen lyckas de få ett riktigt turmål och våra grabbar får återigen slå ur underläge. FCH tappar en del i tempo och blir för en stund lite passiva. Lindome är rörligare och tillåts styra spelet vilket får till följd att de i princip parkerar djupt nere på vår planhalva. Detta ger till slut resultat för hemmalaget och halvvägs in i perioden sitter 2-0 genom ett distansskott. Inte helt oväntat då de pressat på hårt senaste minuterna.

Men detta får inte våra killar att ge upp. De kraftsamlar istället och kämpar sig in i matchen igen och ser till att återta mycket av kommandot. Spelet är nu förflyttat till en mer komfortabel position mer centralt på planen och ett väl utfört FCH-anfall med ett snabbt bakåtpass och ett hårt skott från halvdistans ger resultat! Bollen sitter snyggt i krysset efter 9:22 och det står nu 2-1 på tavlan.

FCH har nu vänt spelet till sin fördel och pressen ligger på Lindome. Det är flera gånger mycket nära 2-2. FCH har verkligen fått till en nytändning och när det är 4 minuter kvar av perioden sitter äntligen utjämningen. Ett nytt skott från halvdistans som styrdes in bakom en chanslös målvakt i Lindomemålet. Spelet är nu mycket jämnare, FCH mycket hungrigare och mycket oftare 1:a på bollen.

Andra halvlek börjar med att Lindome sätter hög press på FCH och de lyckades återigen parkera spelet för långt ner på FCH:s planhalva. Lindome är duktiga på att hålla i bollen och för en kort stund är det FCH som får jaga boll. Detta spel ger utdelning för hemmalaget som kan kvittera in tredje målet tre minuter in i halvleken. FCH hämtar upp spelet igen, försvarar sig bra, får till fint passningsspel och är knivvassa i sina kontringar. Spelet går kvick över hela planen och båda lagen spelar bra och har bra chanser. Med drygt 5 minuter kvar av matchen får Lindome chansen i en snabb spelvändning och efter en snygg passningskombination sitter 4-2 i maskorna bakom vår målvakt. Surt då våra killar verkligen kämpat på och det kunde lika gärna varit ett utjämningsmål på andra hållet. Men de blå-svarta biter ihop, gasar på och ger inte upp.

Med 12:37 på uret åker en Lindomespelare ut då han gått för hårt in i en närkamp. Nu öppnar sig plötsligt chansen till reducering när grabbarna bjuds på två minuter i numerärt överläge. De sliter hårt för att få till det, Joel lämnar buren för att få ytterligare en utespelare och det är verkligen bud på ett skånskt mål. Men med sekunder kvar på utvisningen får Lindome utdelning på ett långskott och sätter 5-2 i tom kasse. Det blir spiken i kistan och vi får tyvärr lämna Lindome med ännu en förlust.

Återigen har grabbarna orättvist fått lämna med en förlust i bagaget. Med bara ett uns mer tur till FCH, en lite jämnare fördelning av fru Fortuna, så hade resultatet blivit helt annorlunda. Denna matchen hade grabbarna helt klart förtjänat att vinna. Nu får de ladda om till kvällens match och vi ser fram emot att bli bjudna på ett underhållande spel i en match som förhoppningsvis får en annan utgång än de tidigare.

/Red M Nyström

FCH CUP 20162016-09-26 08:50