Seger gav skön start på årets seriespel
2017-10-18 23:49

Lördagen den 7 oktober gästades vi av FC Cimrishamn P03 som kom med nio spelare plus målvakt. FCH mönstrade två fulla femmor och när spelet drogs igång rivstartade våra killar. Tidigt gjorde man två mål och man spelade behärskat med ett samlat försvarsspel. Cimrishamn var lite mer passiva och stillastående men hade giftiga kontringar. Cimrishamn spelade med ett försvar högt upp och våra killar hade lite svårt att komma igenom. Mycket av spelet förs på mittplan och gästerna har hämtat sig efter kallduschen i början och spelar nu jämnt med FCH. De blå-svarta fortsätter med sitt fina passningsspel. Alla hjälps åt och man tar ett kollektivt ansvar i laget. Med bara halvminuten kvar av första perioden blixtrar våra killar till och med några snabba, direkta och plötsliga passningar blir gästerna helt överspelade och 3-0 sitter som en smäck! Ett mycket snyggt spelmål som ger våra killar en skön avslutning innan periodvilan.

I andra perioden fortsätter FCH med samma fina energi som man avslutade första. Dock ska man inte underskatta gästerna och efter 5:03 in i andra sitter plötsligt Cimrishamns första mål. Ett skott från halvdistans och plötsligt känns avståndet mellan lagen mycket mindre. Våra killar har öppnat sig lite i försvaret och gästerna gör så gott de kan för att utnyttja detta. Gästerna, som nu vädrar morgonluft, kämpar på och knappt tre minuter efter deras första mål kommer tvåan! Hård uppvaktning av två Cimrishamnare framför mål ger utdelning. Perioden slutar 2-0 till gästerna och våra killar får lite att fundera på i pausen. Man leder med 3-2 men mycket kan hända och det gäller att inte ta segern för givet.

Tredje perioden inleder Cimrishamn mycket hårt och det är väldigt nära 3-3 nästan direkt, men som tur är blir det ingen kvittering. FCH pressar istället tillbaka och efter knappt 5 minuters spel i tredje är det istället gästernas målvakt som får skrapa ut bollen ur sitt mål och det står 4-2 på tavlan. En stund senare signalerar domaren för en avvaktande utvisning för gästerna. FCH:s målvakt lämnar snabbt och våra killar inleder en hård press med en man mer på plan. Under en halv minut kan de blå-svarta pressa på med ett fint spel med snygga passningar men tyvärr ger det inte utdelning. Gästerna rider ut stormen under utvisningen men börjar tappa sitt spel lite. FCH har över lag mycket bättre passningsspel och man spelar sig till lägen. Gästerna litar mycket mer på långa uppspel och droppar allt som oftast lite slumpmässiga bollar ner på vår planhalva. Ingen bra taktik mot ett FCH som fortsätter spela sitt behärskade och kontrollerade spel.

Med 12:00 på matchuret tar FC Cimrishamn time out men det är inget som hjälper. Gästernas spel känns lite stressat och forcerat. Det är tydligt att de känner den hårda pressen från våra killar och det öppnar deras försvar. Vid 12:55 får FCH in ytterligare en boll och 5-2 är ett faktum. Men det är inget våra killar nöjer sig med utan blott 8(!) sekunder senare bjuds vi på ett mycket snyggt mål där gästernas målvakt blir helt överspelad. FC Cimrishamn fortsätter att pressa på men FCH:s fina spel är effektivt. Försvaret stänger igen helt och gästerna får se sig slagna. Matchen slutar rättvist 6-2 till våra killar och vi cashar in 3 sköna poäng på kontot!

/Red. M Nyström

FCH CUP 20162016-09-26 08:50