Fint passningsspel gav utdelning i Lund
2017-10-19 00:01

Söndagen den 13 oktober var dags att möta IBK Lund 04/05 borta, ett lag som våra grabbar mött flera gånger tidigare och man kan nog påstå att de känner varandra ganska väl vid det här laget. IBK Lund spelar alltid bra och har en inställning till spelet som starkt påminner om hur våra killar spelar. Matcherna lagen emellan brukar alltid vara välspelade och underhållande för publiken och det här var inget undantag.

FCH inledde fint med ett behärskat och kontrollerat spel där de från början tog kommandot och på ett föredömligt sätt höll bollen inom laget. Det var fint passningsspel med bra kommunikation mellan killarna på plan. Man försökte verkligen göra sig spelbara och killarna bjöd på väldigt läckra kombinationer. Lund bjöd på ett bra motstånd, de spelade verkligen inte dåligt, men det kändes tidigt som att våra killar hade mer rutin och var bättre samspelta. FCH var helt enkelt storleken större i första perioden och det gav utdelning. Killarna gick till pausvila med en tremålsledning efter första perioden; Lund 1, FCH 4.

Lund öppnade starkt direkt i andra perioden. De visade att de inte var nöjda med underläget, men våra killar fortsatte sitt kontrollerade och behärskade spel. FCH spelade med ett fantastiskt självförtroende och det var väldigt tydligt att de trivdes på plan med varandra. Moget och rutinerat uppträdande. De spelade inte på något sätt dåligt i våras, men laget har vuxit ett par pinnhål på alla sätt och vis under sommaren. Mycket kul att se! Självförtroende i all ära, men det gäller att inte glömma bort att täppa till bakåt. Lund hade vassa kontringar och flera gånger spelade man till sig frilägen framför vår målvakt. Bra målvaktsspel kombinerat med ett inte helt lyckat prickskytte från Lunds sida gjorde att de inte riktigt fick utdelning på sina chanser. Det gäller att inte glömma bort defensiven i fortsättningen. Det hade lätt kunnat vara fler mål på Lunds konto än vad det nu blev. Nu blev det ”bara” två mål för dagens motståndare i andra, men det kunde faktiskt lätt varit ett par till. Perioden slutade till våra grabbars fördel och det stod 3-7 på tavlan när det var dags för andra och sista periodvilan.

Sista perioden var väldigt lik de två första med skillnaden att FCH inte tappade någon mark alls medan Lund kroknade lite. Båda lagen drabbades av varsin utvisning och typiskt för matchbilden var att FCH kunde hålla tätt under sin utvisning men Lund orkade inte hålla emot utan släppte in ett mål. FCH fick även en straff som man förvaltade på bästa sätt och plussade på målskillnaden i protokollet.

Det var en underhållande match där våra killar visade på en fin mognad och väl utvecklad speluppfattning. Fantastiskt passningsspel och man läste ofta effektivt av Lunds spel och kunde bryta motståndaranfall och vända spelet till egen fördel. Det var kul att stå vid sidan av och se killarna bjuda på en riktig fin innebandymatch. Passningarna satt stundtals direkt på bladet till kompisens klubba. Vid nåt tillfälle var det som att man nästan hörde Lars-Gunnar Björklunds röst i bakhuvudet; ”Krutov passar till Larionov som släpper pucken till Makarov. Makarov vänder upp en av backarna och slår en hård passning tillbaka till Larionov som fintar och spelar vidare till en fri Kasatonov som sätter den i krysset!”

/Red. M Nyström

FCH CUP 20162016-09-26 08:50