SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
FC HELSINGBORG
GLÄDJE-GEMENSKAP-UTVECKLIG
HERRAR JAS
Dags för nytt DERBY!
2023-12-21 11:30

FC Helsingborg har spelat till sig en fin position i årets JAS-serie. Laget ligger på en femteplats och tillhör ett tydligt toppskikt av lag. Ikväll åker man till Åstorps Sporthall för nytt derby mot Åstorp. Åstorp som ligger en placering bakom men poängmässigt betydligt mer efter. Frågan är om man tar sista chansen att haka på topplagen? 

Som brukligt inför derbyn ställde vi några frågor till tränare Tobbe Blixt..

Lite mer än halva serien spelad och FCH återfinns på en fin femteplats. Väntat?

Tabellen ljuger inte iaf. Mött alla topplagen borta. Prestationen har varit bra i vissa delar av matcherna. Tappat någon onödig poäng, men vi är med och krigar om Play off platserna. Klart vi hade velat ligga någon placering högre upp. Men många viktiga matcher framöver. Hemma har vi varit starka och inte förlorat ännu.

 

Ni visar fin form efter seger senare mot förväntade topplaget Lund. Vad gör er bra just nu?

Senast mot Lund gjorde vi en bra prestation som lag. Som alltid när det gäller Juniorlag tillkommer och försvinner spelare inför varje säsong pga ålder och annat. Denna säsongen är såklart inget undantag där vi tappade mycket folk från förra årets trupp både pga ålder och att många valde att prova lyckan i annan förening. Vi lyckades knyta till oss några vassa nyförvärv plus några yngre har tagit steget upp till JAS. Så allt tar tid att bygga ihop till ett lag. Alla ska hitta sina roller och det tar tid. Speciellt också med JAS, där vi inte får många tillfällen att träna oss samman eftersom spelarna tränar med olika seniorlag i föreningen. Men känns som vi kommer med gott självförtroende till dagens match.

 

Även Åstorp har varit nära att ta poäng mot bla. serieledarna Warberg. Vad är deras styrkor?

Åstorp har visat sig vara svårslagna för alla lag. Vi hade en häftig och riktigt tuff match mot dom i premiären. Åstorp styrkor är att dom alltid har rätt inställning, krigar hårt och aldrig ger upp. Duktiga både offensivt och defensivt i slotten. Några spetsspelare som man får hålla extra koll på.

 

Tydligt två skikt i tabellen där ni tillhör det övre och Åstorp det undre. Borde bli en komfortabel seger ikväll?

Verkligen inte. Åstorp är som sagt väldigt svårslagna och premiären vi möttes i visade det också. Dom har värvat 5 st duktiga 05:or från oss, varav 2 st Ex Skånelagspelare. Dom flesta från Åstorps 2 första femmor spelar regelbundet i ett topplag i Div 1. Våra spelar div 2 & 4(med undantag för Jens/SSL). Derby, många går NIU tillsammans så det kommer vara mycket känslor kring kvällens match. Vi är laddade och hoppas åka från Åstorp med 3 viktiga poäng.

 

Två lag går till PlayOff 1 och två lag till PlayOff 2. Totalt fyra lag vidare. Kommer FC Helsingborg vara ett av dessa fyra?

Vår målsättning är att sluta sämst 4, dvs att nå Playoff. Som enda SSL förening i denna serien är det alltid en målsättning om man tillhör FCH. Det kommer bli många tuffa och viktiga matcher framöver där varje match är viktig. Just nu har Warberg och Genarp kopplat ett grepp om 2 platser och vi, Munka & Lund krigar om dom sista 2. Jag både hoppas och tror vi når Playoff.