FCH Dam U tar sina första steg!
2019-09-15 15:55
Då blev det äntligen en första match för nystartade Dam U. I Västergårdshallen stod 11 spelare laddade mot ett pånyttfött seniorlag från Kävlinge.

Ett Kävlinge som har stor rutin och erfarenhet av dambandyn, inte minst från nuvarande Div 1. FCH med ett par spelare med erfarenhet av dambandy och resterande från ungdomssidan i uppstart av sitt division 3- äventyr.

Det visade sig bli utslagsgivande för utgången. FCH- tjejerna visade stort mod och tåga i sitt spel, men räckte inte till sett över hela matchen idag. Det var jämnt i de inledande minuterna med bra spel från båda sidor, men sen tog Kävlinge över mer och mer och första perioden slutade 0-2 efter 1-14 i skott.
Andra perioden som var FCH´s bästa innehöll mer initiativ, mod och skott på mål, men Kävlinge var klart effektivare i sina kontringar och tuffare fysiska spel. Perioden slutade 0-5, trots 5-8 i skott.
Tredje perioden påminde om första perioden i sin helhet, men där hemmalaget tog chansen och testa några variationer. Matchen slutade 0-11.

FCH fick en läropeng och har fått ett klart besked över dagens skillnader att jobba med - gentemot en seriekollega. Det var ett bortalag som redan hade spelat en handfull matcher och har satt sina spelmoment.
FCH Dam U bygger vidare och kommer bara bli bättre, var så säkra.

Laget tackar för publikstödet som värmde!

Nästa steg blir en bortamatch mot Engelholm på onsdag kl. 19:30.

Premiären satt fint!! 2020-10-05 19:43
Målskyttarnas Kamp! 2020-03-14 19:07
Femte matchen 2019-10-27 20:41
Åh, dyra läropeng.....2019-10-12 21:37
Hemmapremiär i Arenan!!2019-10-10 21:03
HEMMAPREMIÄR för Dam U2019-10-09 10:31