Samling:18:45, Ljungbyheds Idrottshall
Aktivitetsinfo: Vi samlas i Ljungbyhed. Ni som har: medtag både blå/svart och rödgul tröja! Behöver ni skjuts, försök lösa detta själva, Tack 😊
Sköna underbara afton i Ljungbyhed!
2020-01-12 18:12
Veckans alla olika plikter var uppfyllda och det var dags för ett FCH U att äntligen få fortsätta sitt äventyr som seniorlag. Matchtiden var satt till 20:00 på bortaplan.

Med två femmor och en Thea så följde matchplanen där den slutade 2019. Vi skulle fortsätta spela vårt spel, bestämma takten och aldrig sluta ge järnet.

Det var full rulle från start! Fart, timing och taktpinnen var helt FCH´s i första perioden. Matchen varade några minuter och sen efter att ha plockat ner Viljans frislag i egen zon, så stod Catharina Brüggmann sekunder senare ensam framför Viljans målvakt och styrde in 0-1, assisterad av Annie Berg.

FCH spelade med ett härligt självförtroende och kombinationerna var underhållande på offensiv planhalva. Fler mål låg i luften, men det behövdes siktinställning.

Det tog till slutdelen av perioden då Linnea Persson la in ett distansskott fint i nedre bortre hörnan av Viljans målbur till 0-2.

Andra perioden hann inte bli gammal då FCH ånyo får ett frislag från mittplan. Agnes Thulin serverar Frida Kymell- Söe som i sin tur bågar in från kanten och sätter 0-3 i första krysset.

Sen var det Viljan för hela slanten. Hemmalaget satte högsta fart över hela banan, ibland spontana trix och ibland fartfyllda överlapp. Man missade några öppna lägen, men FCH blir stillastående som lag och tappar initiativet, vilket ledde till både 1,2 och 3-3 för Viljan. Det kunde varit något mål till men Thea Söderberg i buren hade några vassa räddningar i vanlig ordning. Perioden slutade med ett boxplay för FCH, som klarades av riktigt bra, där Viljan har ett skott som räddades enkelt.

Ut i paus och nya tag för FCH, det var mentalt långt ifrån klart. Headcoach manade till lugn, tålamod och tro på allt som finns i detta talangfulla lag.

Tredje perioden blev nya tag och energin var tillbaka. Inte ens en frispelande felpass vid omställning till Viljans 4-3 påverkade i det första bytet av perioden.

Något byte senare så kom matchens checkingsekvens då FCH pressade på Viljan rejält. Celina Tannus motade den ena Viljan- backens försök till att fly från egen kortsida. Bollen hamnar hos Hanna Petersson bakom mål som direkt frispelar Frida Kymell-Söe i slottet som sedan säkert sätter sitt andra mål för kvällen.

Perioden fortsatte med mycket kamp. Viljan fick inte samma grepp som i andra perioden och FCH var farligare med mycket avslut runt målområdet. Det blev dock Viljan som fick en chans efter halva perioden och ett löst skott lurade Thea i buren för ny 5-4 ledning.

Med bara minuter kvar av perioden så blir hemmalaget defensivt och FCH går på och spelar länge i offensiv tredjedel. Till slut så får Annie Berg utrymme för skott centralt och då satt kvitteringen till 5-5, assisterad av Engla Lantz.

Viljan tar timeout, FCH ökar bara bollinnehavet och vinner närkamper ännu mer och vill vinna. Med FYRA SEKUNDER kvar så chippar Engla Lantz påpassligt ett uppspel från Frida Kymell-Söe för ett fantastiskt förlösande segermål till 5-6.

FCH Dam U har tagit sin första fullpoängare någonsin och det genom ett lagspel där man fortsätter på lagets plan och får delaktighet igenom hela laget. Vassare framåt och starkare bakåt för varje match. Spelare som jobbar hårt för varandra får äntligen utdelning.

En mycket spännande vår väntar!!!

Denna kväll så var där också lite extra krydda med denna härliga lojala FCH- publiken på plats som levde upp till härliga kamptoner.

Sporrade en större hemmapublik som tog efter, men som fick se sig besegrade även där då denna kvällen var blåsvart!!!!

Skottstats: 7-3, 4-7, 8-8 = 19-18

Målstats:  2-0, 1-3, 3-2  =  6-5

Målskyttar FCH= Frida Kymell-Söe 2 (Agnes Thelin, Hanna Petersson), Catharina Brüggmann(Annie Berg), Linnea Persson, Annie Berg(Engla Lantz), Engla Lantz(Frida Kymell-Söe)