Aktivitetsinfo: Packa väskan med följande:
2020-02-02 17:48
Ja det var söndag i den 15:e omgången av Division 3.

Många återbud i FCH- truppen, men en spännande trupp som ställdes mot rutinerade Förslöv som mycket väl ska kunna kvalificera sig upp till Division 2 denna säsongen.

FCH startade matchen så som man brukar, med en bra gas och snabba pass.

Förslöv svarade bra, men en vass kontring där Irma Lennermo flög iväg mellan backar och till slut fick sätta sin egen retur öppnade målprotokollet. Assist Sofi Persson - tid 02:23.

Det dröjde bara ett par minuter då FCH hade bra tryck i offensiv zon och Ida Martell placerade in 2-0 i tuff trafik framför målområdet, assisterad av Irma Lennermo.

Båda lagen hade bra fart och även Förslöv hittade rätt, då man fick tryck i anfallszon och hamnade fri i slottet för reducering till 2-1 klockan 04:44.

Sedan var det dags för volleyrundorna. FCH spelade bra defensivt med bra omställningar och hade bra med målchanser för att kunna utöka ledningen.

Men - 12:38 så skickade en Förslövs- back en långboll till inkommande forward som drar in den på volley. Domaren missar tyvärr den höga klubban och kvittering 2-2 var ett faktum.

18:44 så var det dags igen. Samme Förslövs- back skickade iväg en svepande boll som forward drar in på volley till 2-3 för bortalaget.

En annars bra spelad period från FCH slutade med bitter smak.

Andra perioden var tänkt att ösa på med det som byggts upp, plus några effektivare skott i mål.

Istället går FCH för uppspel och får en sanslös felstuds i sargen som ställde Förslövs- forward helt ren i mitten och 01:08 så blev det 2-4.

Efter det så blev det mest ställningskrig och mycket gick bort i mittplan för båda lagen. När väl FCH- spelarna lyckades trampa ifrån så blev det bra, som när Irma Lennermo rundade mål och satte 3-4 klockan 06:29 och det var match igen.

I periodens sista minuter så blev det en sämre fokus i FCH för en stund som bortalaget tar vara på. 18:53 så spelades Förslöv- forward fri i slottet till 3-5 och 19:00 så kommer tredje volleyupplevelsen, då Förslövbacken Olivia Lind lägger upp sin tredje assist för dagen till forward som får styra på volley till 3-6. Tungt innan periodvilan, då man hoppades få ladda om efter en fysisk period med skottstats på 4-9.

FCH är inte laget som ger upp något, så jakten var igång från start av tredje perioden.

Lite ändringar i laget och målvakt Ebba Nanker fick göra debut i laget.

Förändringarna fick lite förnyad fart under sulorna och 00:41 så forcerade Catharina Brüggmann in reduceringen 4-6, assisterad av Engla Lantz.

FCH var det bättre spelande laget under större delen av perioden och avsluten kom närma mål, men Förslövs målvakt var duktig.

Med några minuter kvar så tog FCH timeout och ville sätta ytterligare tryck med ett 6-5 spel.

Det blev några avslut i täck tills hårt jobbande Förslöv- forward får chans och skickligt placerade 4-7 i öppen kasse från halvplan klockan 17:55.

19:37 så tappar FCH pånytt bollen i 6-5 och Förslöv fastställer slutresultatet till 4-8.

Ännu en match på senare tid där vi ser att vi är ett lag som ska kunna konkurrera på allvar snart, men saknar rutinen för alla 60 minuterna. Effektivitet, kontinuitet defensivt och det fysiska kom bort under några korta stunder vilket räckte för förlust mot ett färdigt Förslöv med avslutare ifrån högre division.

Det ska fortsätta gnuggas på den talang och härliga inställning som finns i truppen och man längtar redan till nästa match far, far away in Emmaljunga den 9 februari klockan 13:00.