SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
FC HELSINGBORG
GLÄDJE-GEMENSKAP-UTVECKLIG
F03-04
Seger för F03 i premiären!
2017-09-30 20:15
Äntligen dags för första seriematchen! Röke stod för motståndet när F02-serien sparkade i gång. Gästerna kom till spel med ett välväxt lag bestående av hälften 02:or och hälften 03:or. Vi har mött dem ett par gånger innan och det brukar alltid bli tajt, målsnålt och mycket fysiskt spel – i dag var inget undantag.

 

Vi inledde piggt, hade långa anfall precis som vi pratat om och tog tillbaka bollen snabbt när vi väl blivit av med den. Efter fyra minuter föll första målet när Ebba Ekberg ettrigt stressade en Röke-back, snodde åt sig bollen och pangsköt 1-0 över axeln på Rökes keeper. 2-0 kom efter tio minuter efter att vi rullat runt bollen fint en stund. Sista passen i anfallet stod Tuva Linder för och målskytt blev Josefine Fahtz Lundmark. 2-0 var ställningen i första pausvilan. Vår målvakt för dagen, Emilia Lutmark hade en ganska lugn första kvart och behövde bara göra två ingripanden.

 

Vi fick inleda den andra perioden med två minuters power play efter en sen utvisning på en bortaspelare före paus. Vi spelade runt bollen bra med en spelare mer på banan men de riktigt heta målchanserna uteblev. Röke spelade upp sig rejält under den andra akten samtidigt som vi började göra saker på egen hand i stället för att passa bollen. Matchen blev därmed blev betydligt jämnare och det var inte ologiskt när Rökes Lisa Hofvander snodde åt sig bollen, blev helt fri med Emilia och sprätte upp reduceringen till 2-1 i nättaket. Rökeglädjen skulle dock inte vara alltför länge. Efter sex minuter jobbade Ebba Ekberg och Sofia Alvérus frenetiskt i offensivt sarghörn och till sist kunde Ebba servera bollen till Sofia som från när håll kunde bomba in 3-1. Röke fortsatte att trumma på efter vårt mål och mot slutet skapade man en rad heta målchanser. Emilia var dock omutlig och stod totalt för fem fina räddningar i mellanakten.

 

Den tredje perioden inleddes med en onödig utvisning. Ledarna (med undertecknad i spetsen…) slutade visst aldrig prata i omklädningsrummet i pausen varpå vi blev sena ut till matchstart och belönades med en utvisning för det. Förlåt till Tuva Linder som snällt fick sitta av den! Trots att Röke fick lite press på oss gjorde vi ett bra box play och kunde undvika påhälsning i vår målbur. Med fem spelare på plan fick vi sen bättre ordning på spelet och såg ut mer som ett lag än i den föregående perioden. Det resulterade i mindre boll för Röke och i kombination med ett bra försvarsspel från oss blev det aldrig riktigt något snack om att vi skulle hålla undan för segern. Vi var lite trubbiga framtill samtidigt som Rökes målvakt gjorde några svettiga räddningar. Perioden slutade därmed mållös och vi kunde avgå med en stabil 3-1-seger. Emilia behövde bara parera två skott i den sista perioden och noterades därför totalt för 90 i räddningsprocent – riktigt bra!

 

Vi tar med oss många grejer från dagens match. Till exempel vårt fina passningsspel i den inledande och den avslutande perioden. Samtidigt vet vi nu att vi inte är som bäst när vi gör solorajder som det blev mycket av i den andra peridoen.

 

Nästa helg väntar två spännande matcher. På lördagen tar vi emot Häljarp (F03-serien) hemma i nya Västergårdshallen och på söndag beger vi oss till Ljungbyhed för att tampas med FBC Viljan i F02-serien.

 

/Fredrik


Nyhetsarkiv
Seger i premiären!2017-10-06 08:11
Vinst mot Häljarp2016-12-01 14:53
Storseger i Kävlinge2016-11-01 08:13
Framgångsrik helg!2016-01-13 09:02
Kalendern i gång!2013-09-04 14:52