SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tio minuter fördärvade allt
2016-12-19 10:16
Joel svarade för fyra mål i matchen Foto Roger Nielsen

# Hur var matchbilden?

En match som bägge lagen äger med jämna mellanrum. Ibland känns det som de har lite lättare att få för stora utrymme i vår försvarszon och vi ligger inte tillräckligt tufft på dom där... Detta blev väldigt tydligt i slutet av första och början av andra perioden, där de hade lite för fri lejd i slottet och drog då ifrån i målprotokollet.


# Ni har många bollar i ramen, varför vill inte bollen in?

Ja, det skulle jag också vilja veta. Jag tycker att vi i många matcher har bra spel och skapar chanser, men får inte dit bollen. Jag önskar att jag hade en enkel lösning på det, tyvärr är det ju en av spelets stora gåtor, ibland har du marginalerna med dig och ibland emot dig. Nu säger ju alla att det ska jämna ut sig, vi väntar med spänning på att få se det. Jag vill inte med detta säga att det är därför vi förlorat så mycket, men jag kan faktiskt känna att vi inte har marginalerna på vår sida så särskilt ofta. 


# Vi fick se ett nyförvärv på plan, hur kan det komma sig?

Jacob Granberg tog kontakt med oss för ett tag sedan, då han kände att det inte blev som han hade tänkt sig i Slottshöjden, få spelare på träningarna där och då kändes det inte så kul. Nu blev det ju så att Slottshöjden fick dra sig ur H2, då de inte tyckte att de hade spelare så det räckte till. Därför har Jacob och även Axel Magnusson kommit till vårt lag, ni kommer säkert att få se Axel i laget snart.


# Hur laddar ni nu batterierna under uppehållet?

Vi kommer träna måndag och tisdag, sedan blir det ett litet uppehåll för några. Dock kommer vi ha några träningar under juluppehållet, detta för att de som åker till Gothia ska få träna. Ni som inte åker till Göteborg och hejar på, kan följa deras framfart via nätet. Anders Frisk, Fredi Petersson och jag kommer åka till Umeå för att representera Skåne i distriktslags-SM. Fredi har även fått äran att vara lagkapten för killarna, så jag hoppas ni följer honom och de andra spelarna från Skåne på nätet.


# Vilka var bra i matchen?

Tycker Filip Memgård som är tillbaka i laget gör det riktigt bra, tuff och hård i närkamperna, en spelartyp vi ibland har för få av. Joel visar igen vilken ypperlig sniper han är och gör fyra mål.


Målskyttar: Joel von Reis 4, Elias Brandin Björkman 1, Robin Holmkvist 1, Filip Memgård 1.


Assister: Hobbe Zachau 2, Rasmus Stoltz 2, Robin Holmkvist 1, Elias Brandin Björkman 1.

Förlust mot Bjärred
2016-12-17 20:19
Filip var tillbaka i laget och gjorde mål direkt Foto Roger Nielsen

Avslutning på första perioden och början på andra avgjorde matchen till Bjärreds favör. Heder åt killarna som krigar ända till slutsignalen, vi gör en upphämtning men orkar inte hela vägen.


Match mot Bjärred
2016-12-16 16:02

Andra perioden avgör matchen
2016-12-07 23:51
En av våra staffar Foto Roger Nielsen

Det får bli lite tankar efter denna matchen istället för det vanliga referatet. Efter en sådan här match tänker jag att jag kan välja hur jag vill se på matchen. Antingen ser jag allt det som inte var bra eller så fokuserar jag på att se de positiva sakerna. Då tänker en del kanske, vad var där som var positivt att se?

Jo, det finns en del, jag tycker till exempel att vi försöker att fortsätta lira trots att målen trillar in. Vi startar både andra och tredje perioden bra och gör första målet i bägge. Killarna ger inte upp utan visar både lagmoral och stor vilja att göra bra i från sig, trots att siffrorna rullar på.

Det som jag känner är att vi hade behövt sätta något av de lägena vi har i första perioden, när det står 0-2 eller 0-3. Om det sedan hade hjälpt går förstås inte att säga, men för moralen hade det behövts.

Jag tror också vi i ledarstaben får ta på oss lite av skulden på grund av den dåliga planeringen för de senaste dagarna. Det har varit en hel del spelare som varit sjuka och på det match lördag och söndag, träning måndag och tisdag inför ny match onsdag, det är för mycket. Tyvärr är det ju lätt att vara efterklok, men det får vi se till att undvika resten av säsongen.


Jag är så imponerad av killarna, som fortsätter att kriga trots den hittills motiga säsongen. Jag tycker vi har förtjänat mer poäng i tidigare matcher och det är inte alltid så lätt att hantera de här motgångarna när du är så ung, som killarna i laget faktiskt är. Jag är också stolt över att vi försöker spela en offensiv och rolig innebandy, men med så många lirare kan jag inte välja att göra något annat!


För egen del är jag övertygad om att vi kommer att plocka många poäng i resten av matcherna. Hur långt det kommer räcka kan ingen säga. Vi kommer att fokusera på en match i taget och se till att vinna så många som möjligt.


Skulle kunna säga mer om hur matchen blir och alla situationer, men jag känner att det bara kan missuppfattas och väljer att lämna det. Jag tror att det hade behövts sättas en annan nivå från domarnas sida, med fler utvisningar för bägge lagen för att det skulle blivit ett bättre klimat. Ja det blev en mening, men där håller jag.


Vi laddar batterierna och ser fram emot många härliga vinster i de matcher som kommer!!

Malmö kommer på besök
2016-12-06 21:30
Mer målglädje imorgon tro? Arkivfoto Roger Nielsen

Malmö ligger på tredje plats i serien, klart bättre än kvalplatsen laget slutade på ifjol. Ett ungt lag, kryddat med t-ex. rutinerade Jesper Ekberg. Jag är rätt överraskad att det gått så bra för Malmö, kan vara att kombination med de unga samt några äldre har slått ut väl för dem. Oavgjort mot Willands borta och sedan några fina segrar gör att det gäller för oss att vara på hugget om vi vill få några poäng med oss från denna matchen.


Vi själva har inte haft idealiska förhållande sedan förra matchen, det saknades en del spelare på den enda träning vi hunnit med. Nu tycker jag inte det ska spela in. Tycker vi har en bra stämning på träningarna och det är viktigt. Jag är glad över att de spelare som inte får lika mycket matchträning, som en del andra, ändå fortsätter att kämpa på och bidrar på träningarna. Er tid kommer! Vi kommer sakna några även till denna match, Eric är inte riktigt återställd och får fortsätta vänta på matcher. Alfred Asp är på gång efter sin förkylning, men vi väljer att vila honom denna matchen. Joel och Arvid kommer att delta även i denna matchen.

Nu går vi för vår andra trepoängare, så att vi fortsätter att jaga lagen ovanför oss!

Coach Roger

Dags igen!
2016-12-06 09:20

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
FC Helsingborg, 29/11 11:51