SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
FC HELSINGBORG
GLÄDJE-GEMENSKAP-UTVECKLIG
HERRAR DIV.2
I helgen är det Falkenbergs försäsongscup!
2023-08-25 10:00

I helgen spelare FC Helsingborg försäsongscup i Falkenberg. Man ställs mot två lag i gruppspelet på lördagen och därefter väntar slutspel på söndagen. I gruppen möte FCH först värdlager Falkenberg IBK  och senare på dagen IBK Tygriket. Övriga lag i turneringen är Halmstad IBK, HAIF Rockets och Kustens IF. 

 

11.00 Falkenberg - FC Helsingborg (Kattegatthallen)

19.00 IBK Tygriket - FC Helsingborg (Kattegatthallen) 

 

Kan du inte vara på plats så sänds matcherna på nätet.

LÄNK TILL HEMSIDAN

SKÅNEMÄSTERSKAP & TRÄNINGSMATCHER
2023-08-11 14:23

Nu börjar säsongen närma sig och det är tid för H2 att börja förbereda sig med matcher. Truppen har tagit form och grundträningen är gjord. Laget har sedan någon vecka tagit steget in i Arena B för att komma igång med klubba och boll. Redan imorgon LÖRDAG den 12:e augusti spelas den första träningsmatchen. Förra säsongens seriesegrare Malmhaug, numera div 1 står för motståndet. Matchen spelas klockan 13.00 i IH A. 

 

LÖRDAGEN DEN 12:e AUGUSTI 13.00 FC Helsingborg - Malmhaug (IH A)

 

VARMT VÄLKOMNA! 

 

Här kommer alla försäsongsmatcherna för H2, även tävlingsmatcher i Skånemästerskapen är med.

Headcoach "Chelle" inför kommande säsong
2023-08-01 16:53

FBC Helsingborg (H2) är i full gång att förbereda sig inför kommande säsong. Laget slutade på en fin 5:e plats i div 2 förra året. Kvalitén på Skånes div 2 serie håller bra nivå. Ett bra kvitto på detta är att båda kvalande lagen från serien spelar div 1 kommande säsong. Vi ställde några frågor till huvudtränare Chelle som leder laget även kommande säsong.  

 

En ny säsong står för dörren men först hur lyder analysen av säsongen som var?

Föregående säsong var ganska positiv för vår del. Vår höst var klart sämre än önskat medan våren var mycket mer positiv. Vi var ganska ojämna i vårt agerande och önskar att vara starkare i den delen

 

Om vi blickar mot säsongen, hur går dina tankar?

Vi vill fortsätta att bli bättre som lag – där har vi mest att jobba på för att ta ytterligare steg i vårt lag och vår utveckling.

Individ för individ så känner vi oss verkligen inte slagna av något lag i serien.

 

 

Förlust mot Röke.
2023-02-20 18:58
 
Tio minuter fördärvade allt
2016-12-19 10:16
Joel svarade för fyra mål i matchen Foto Roger Nielsen

# Hur var matchbilden?

En match som bägge lagen äger med jämna mellanrum. Ibland känns det som de har lite lättare att få för stora utrymme i vår försvarszon och vi ligger inte tillräckligt tufft på dom där... Detta blev väldigt tydligt i slutet av första och början av andra perioden, där de hade lite för fri lejd i slottet och drog då ifrån i målprotokollet.


# Ni har många bollar i ramen, varför vill inte bollen in?

Ja, det skulle jag också vilja veta. Jag tycker att vi i många matcher har bra spel och skapar chanser, men får inte dit bollen. Jag önskar att jag hade en enkel lösning på det, tyvärr är det ju en av spelets stora gåtor, ibland har du marginalerna med dig och ibland emot dig. Nu säger ju alla att det ska jämna ut sig, vi väntar med spänning på att få se det. Jag vill inte med detta säga att det är därför vi förlorat så mycket, men jag kan faktiskt känna att vi inte har marginalerna på vår sida så särskilt ofta. 


# Vi fick se ett nyförvärv på plan, hur kan det komma sig?

Jacob Granberg tog kontakt med oss för ett tag sedan, då han kände att det inte blev som han hade tänkt sig i Slottshöjden, få spelare på träningarna där och då kändes det inte så kul. Nu blev det ju så att Slottshöjden fick dra sig ur H2, då de inte tyckte att de hade spelare så det räckte till. Därför har Jacob och även Axel Magnusson kommit till vårt lag, ni kommer säkert att få se Axel i laget snart.


# Hur laddar ni nu batterierna under uppehållet?

Vi kommer träna måndag och tisdag, sedan blir det ett litet uppehåll för några. Dock kommer vi ha några träningar under juluppehållet, detta för att de som åker till Gothia ska få träna. Ni som inte åker till Göteborg och hejar på, kan följa deras framfart via nätet. Anders Frisk, Fredi Petersson och jag kommer åka till Umeå för att representera Skåne i distriktslags-SM. Fredi har även fått äran att vara lagkapten för killarna, så jag hoppas ni följer honom och de andra spelarna från Skåne på nätet.


# Vilka var bra i matchen?

Tycker Filip Memgård som är tillbaka i laget gör det riktigt bra, tuff och hård i närkamperna, en spelartyp vi ibland har för få av. Joel visar igen vilken ypperlig sniper han är och gör fyra mål.


Målskyttar: Joel von Reis 4, Elias Brandin Björkman 1, Robin Holmkvist 1, Filip Memgård 1.


Assister: Hobbe Zachau 2, Rasmus Stoltz 2, Robin Holmkvist 1, Elias Brandin Björkman 1.

Förlust mot Bjärred
2016-12-17 20:19
Filip var tillbaka i laget och gjorde mål direkt Foto Roger Nielsen

Avslutning på första perioden och början på andra avgjorde matchen till Bjärreds favör. Heder åt killarna som krigar ända till slutsignalen, vi gör en upphämtning men orkar inte hela vägen.