Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Kärlek till Innebandy med Glädje & Gemenskap = FCH Dam U
Vill du spela Innebandy för att du älskar sporten, glädjen & gemenskapen men inte vill satsa mot de högre resultatbaserade höjderna eller om tiden bara räcker till för glädje & gemenskap tills det känns läge att ta nästa kliv i seriepyramiden. Tveka då inte att höra av dig till vår tränare Jari Turja på 072-991 81 91!
Väl mött!
Referat: FC Helsingborg D3 - VV-84 SK Bjuv
Var det läge för revansch?
2020-01-20 21:30
Efter första vinsten i omgången innan fanns där ett visst hopp om att det kanske kunde bli ytterligare utökad poängskörd. En bra start och en stark avslutning hjälpte föga när en svagare andra period stjälpte lasset.
Referat: FBC Viljan - FC Helsingborg D3
Sköna underbara afton i Ljungbyhed!
2020-01-12 18:12
Veckans alla olika plikter var uppfyllda och det var dags för ett FCH U att äntligen få fortsätta sitt äventyr som seniorlag. Matchtiden var satt till 20:00 på bortaplan. 

 

Med två femmor och en Thea så följde matchplanen där den slutade 2019. Vi skulle fortsätta spela vårt spel, bestämma takten och aldrig sluta ge järnet.

Det var full rulle från start! Fart, timing och taktpinnen var helt FCH´s i första perioden. Matchen varade några minuter och sen efter att ha plockat ner Viljans frislag i egen zon, så stod Catharina Brüggmann sekunder senare ensam framför Viljans målvakt och styrde in 0-1, assisterad av Annie Berg. 

FCH spelade med ett härligt självförtroende och kombinationerna var underhållande på offensiv planhalva. Fler mål låg i luften, men det behövdes siktinställning. 

Det tog till slutdelen av perioden då Linnea Persson la in ett distansskott fint i nedre bortre hörnan av Viljans målbur till 0-2.

 

Andra perioden hann inte bli gammal då FCH ånyo får ett frislag från mittplan. Agnes Thulin serverar Frida Kymell- Söe som i sin tur bågar in från kanten och sätter 0-3 i första krysset. 

Sen var det Viljan för hela slanten. Hemmalaget satte högsta fart över hela banan, ibland spontana trix och ibland fartfyllda överlapp. Man missade några öppna lägen, men FCH blir stillastående som lag och tappar initiativet, vilket ledde till både 1,2 och 3-3 för Viljan. Det kunde varit något mål till men Thea Söderberg i buren hade några vassa räddningar i vanlig ordning. Perioden slutade med ett boxplay för FCH, som klarades av riktigt bra, där Viljan har ett skott som räddades enkelt. 

 

Ut i paus och nya tag för FCH, det var mentalt långt ifrån klart. Headcoach manade till lugn, tålamod och tro på allt som finns i detta talangfulla lag.

Tredje perioden blev nya tag och energin var tillbaka. Inte ens en frispelande felpass vid omställning till Viljans 4-3 påverkade i det första bytet av perioden.

Något byte senare så kom matchens checkingsekvens då FCH pressade på Viljan rejält. Celina Tannus motade den ena Viljan- backens försök till att fly från egen kortsida. Bollen hamnar hos Hanna Petersson bakom mål som direkt frispelar Frida Kymell-Söe i slottet som sedan säkert sätter sitt andra mål för kvällen. 

Perioden fortsatte med mycket kamp. Viljan fick inte samma grepp som i andra perioden och FCH var farligare med mycket avslut runt målområdet. Det blev dock Viljan som fick en chans efter halva perioden och ett löst skott lurade Thea i buren för ny 5-4 ledning. 

Med bara minuter kvar av perioden så blir hemmalaget defensivt och FCH går på och spelar länge i offensiv tredjedel. Till slut så får Annie Berg utrymme för skott centralt och då satt kvitteringen till 5-5, assisterad av Engla Lantz. 

Viljan tar timeout, FCH ökar bara bollinnehavet och vinner närkamper ännu mer och vill vinna. Med FYRA SEKUNDER kvar så chippar Engla Lantz påpassligt ett uppspel från Frida Kymell-Söe för ett fantastiskt förlösande segermål till 5-6.

 

FCH Dam U har tagit sin första fullpoängare någonsin och det genom ett lagspel där man fortsätter på lagets plan och får delaktighet igenom hela laget. Vassare framåt och starkare bakåt för varje match. Spelare som jobbar hårt för varandra får äntligen utdelning. 

En mycket spännande vår väntar!!!

Denna kväll så var där också lite extra krydda med denna härliga lojala FCH- publiken på plats som levde upp till härliga kamptoner. 

Sporrade en större hemmapublik som tog efter, men som fick se sig besegrade även där då denna kvällen var blåsvart!!!!

 

 

Skottstats: 7-3, 4-7, 8-8 = 19-18

Målstats:  2-0, 1-3, 3-2  =  6-5

 

Målskyttar FCH= Frida Kymell-Söe 2 (Agnes Thelin, Hanna Petersson), Catharina Brüggmann(Annie Berg), Linnea Persson, Annie Berg(Engla Lantz), Engla Lantz(Frida Kymell-Söe)

 

 

Matchens lirare FCH Dam U (framröstad av laget):

3 bollar: Celina Tannus

2 bollar: Frida Kymell-Söe

1 boll : Annie Berg

Referat: Röke IBK D3 - FC Helsingborg D3
Årets sista match var på väg att bli den bästa!
2019-12-17 13:43

Vinterrusket hade satt sina spår innan jul och det var med en mindre trupp som FCH fick åka till Hässleholm för årets sista match. Nio utespelare och en målis. 

Det var en match som spelades i en fin hall som Q- poolen mot Rökes fullsatta matchtrupp. 

Förutsättningarna var goda då förra matchen lagen emellan bjöd på hela tre ledningsmål från FCH, men att det till slut släpptes för mycket frihet i egen zon till Röke.

 

Matchen gick igång och FCH fick ett välkomnande direkt av Rökes toppskytt Ellinor Nielsen (14 mål) som drog in ett välplacerat 1-0 efter 36 sekunder. 

Inga brydda miner i FCH utan tvärtom då FCH´s bravest tog tag i det mesta. Hade mycket boll, spelade runt på ett lugnt och metodiskt sätt. Röke gick på tufft i första perioden och vi lyckades bra undan ett par tacklingar i uppstarten. 

FCH´s genombrott i offensiven började ge bra chanser men pricksäkerheten innanför röda ramen var att vänta på.

Efter nio minuter så kom ett förvånande 2-0 till hemmalaget då de hade flyt på en krosspass som hittade igenom det mesta och en fri skytt. Detta i en intensiv FCH- offensiv.

 

Men så var det äntligen islossning då FCH- tjejerna klappade loss med bladen. Från höger till vänster, diagonalt och välplacerat. 

14:16 satte Annie Berg 2-1, assisterat av Engla Lantz i höga slottet efter bra upprull. 14:42 så var det dags för 2-2 då Tyra Petersson tog till vara på ännu ett bra lir och placerade långskottet från halvplan, nere vid stolpen i målvaktens förflyttning. Assisterad av Frida Kymell-Söe. 

Som om inte det var nog så blev det även 2-3 ledning då Irma Lennermo drog in i Rökeboxen och placerade bollen väl och klockan stod på 15:43.

Det var en av de bästa perioderna denna säsongen då skotten sköts från bästa vinklar och samspelet, kylan och glädjen var på topp.

 

Andra perioden blev en jämnare historia. Lite mer avvaktande från båda lagen och chanserna hamnade mer vid målvakt genom längre pass. En bra kamp från båda håll med två bra målvakter som räddade sina respektive lag kvar i perioden. 

Under ett lyckosamt ögonblick så fick Röke kvitterat 11:09 till 3-3 efter kontring.

 

Tredje perioden och FCH var laddade för att köra stenhårt med mycket våga, smartness och ork som bara skulle hålla. Det var definitivt hårdare i defensiven där Röke- spelarna hade eskort ut eller försvarare framför sig. Inte ett farligt skott i låga slottet under perioden, men desto fler i andra änden. 

05:39 fick FCH powerplay som inte gick hela vägen. Röke svarade bra och uppoffrande.

Hemmamålvakten fick jobba stenhårt för att hänga med då anfallen kom från alla håll. Flera genombrott genom mittzon av taggade FCH- krigare. Några bra omställningar och frilägen som gav riktigt bra lägen, men nog hade burväktaren sin dag. 

När matchens sista minut var påbörjad så fick FCH en olycklig utvisning för slag som vi nog sett av båda lagen igenom matchen, men med ett riktigt påhejande så valde domaren att ge efter 19:08. 19:32 så kom så Rökes enda riktigt vassa skott på mål i tredje perioden och avgjorde matchen till 4-3.

 

Högst snöplig och tung utgång av en match där FCH var minst lika bra som motståndet, men att något kommer få släppa för poäng längre fram på resan istället för denna eftermiddag. FCH- tjejerna svarade upp strålande på matchplanen och visade en härlig tåga. 

Thea var så följsam i buren och utespelarna som försvarade som ett lag och anföll som ett lag är på väg nånstans. 

Denna väntan på statistisk framgång är inte lätt men det ska uthärdas!!! 

Det har varit en riktigt kul första halva och nu ska det bara vara så nära ett riktigt break i tabellen med.  

 

Nästa match är på fredagen den 10 januari 2020 klockan 20:00 i Ljungbyheds Idrottshall mot FBC Viljan.

 

 

Ett stort tack för ett fortsatt härligt publikstöd och vi önskar alla en riktigt God Jul och ett 

Gott Nytt 2020 !!! 

 

 

Skottstats: 9-8, 8-10, 7-6 = 24-24

Målstats:  3-2, 0-1, 0-1  = 3-4

 

Målskyttar FCH= Annie Berg(Engla Lantz),Tyra Petersson(Frida Kymell-Söe),Irma Lennermo

 

Matchens lirare FCH Dam U (framröstad av laget):

3 bollar: Annie Berg

2 bollar: Tyra Petersson och Thea Söderberg

1 boll : Frida Kymell-Söe, Irma Lennermo och Agnes Thelin

Referat: FC Helsingborg D3 - Kävlinge AIK
En match med mycket mål och inga utvisningar!
2019-12-10 22:04
Tredje mötet mot Kävlinge denna säsong. Skulle vi lyckas med att fortsätta vår positiva trend mot Kävlinge och kanske rentav hitta nycklar för att ställa till det lite grann? Svaret på det denna gången var nog: nja sådär.
Kävlinge startade på med hög press som brukligt och spräckte nollan tidigt i första.
Så skönt med en första poäng!
2019-12-03 08:57
Förmiddag i Arena C och Emmaljunga kom på besök. 

Det var två lag som fått känna på senhöstens kalla timmar, med några senare återbud. 

Tio spelare från Emmaljunga kom och stod emot FCH´s elva. 

 

Det var ju ett tag sedan premiärmötet i Emmaljunga och det var tro på revansch i hallen. 

Matchen startade med utbyte av chanser, mycket kamp i försök att komma igenom mittplan på ett bra sätt och kanske det var också mittplanskampen som definierade matchen bäst till slut.

 

Första perioden var lite trevande. FCH hittar till några sporadiska chanser medan Emmaljunga är framme bättre hela vägen in till Thea Söderberg som briljerade med fina målvaktsingripanden.

Men så kom ett något överraskande långskott som hittade krysset och det stod 0-1 efter 5:18.

Nya tag och senare får Frida Björk tag i bollen vid mittsargen, drar iväg och ifrån sin bevakare och in fri i slottet och sätter 1-1 efter 8:27. 

Thea fortsatte hålla målprotokollet i schack och efter 16 minuter på klockan, så blev det en snabb omställning hela vägen ner för Ida Martell som serverar bollen in till Saga Nordin som säkert sätter dit ledning till 2-1. En skön ledning efter första perioden.

 

Andra perioden fortsatte med ännu mer mittplanskamp och mycket kontringsförsök.

När FCH hade en bra period med längre anfall så slog Emmaljunga till under ett par minuter, på sitt karaktäristiska sätt med snabba raka kontringar. Två nästan identiska kontringar som slutade med anfallare fri centralt mot målvakt och Emmaljunga hade vänt matchen till 2-3 i halvtid.

13:28 får FCH ett powerplay som var nära att ge utdelning efter ett bra passningsrull och några vassa skott. 

Det dröjer till 19:37 då Thea drog iväg ett långt utkast till Ida Martell som bryter in bestämt och sätter 3-3 lika bestämt. Ett skönt psykologiskt mål innan paus. 

 

Med ny kraft och önskan om mer tempo så tog FCH mer och mer initiativet från Emmaljunga. 

När väl Emmaljunga fick ett längre anfall så missades en rensning och de har en spelare lägligt vid bortre stolpen som snabbt får chansen till 3-4 efter 2:08.

Med mycket vilja så går FCH ännu hårdare fram och 6:53 så forcerar kapten Sofi Persson in i slottet och satte bollen distinkt i krysset för kvitteringen 4-4, assisterad av Engla Lantz.

FCH ville vinna. 10:49 tar man timeout och sporrar till ytterligare mod. 

När 11:e minuten slagit så drog Hanna Petersson upp en långboll till Irma Lennermo som håller i och hittar tillbaka på bortre för en rusande Hanna som säkert placerar in 5-4. 

Lyckan varar kort då bortalaget drar upp en hög press direkt och kvitterar 21 sekunder efteråt till slutresultat 5-5. 

FCH hade powerplay några minuter innan slutet som Emmaljunga lyckades stänga ute. 

 

En match med två bra målvakter som verkligen höjde nivån. FCH med 5 olika målskyttar, där tre av dom gör sina första mål i denna serien. 

Äntligen så får FCH Dam U sitt första poäng i tävlingssammanhang och oftast så sitter det så hårt inne i början, men nu är det där!


Med fortsatt jobb för att höja lägstanivån och tro på oss över 60 minuter, så fortsätter vi med framstegen. Nu har vi gett Emmaljunga en rejäl match och gör en stark tredje period med 13 skott på mål och ett bra tryck genom perioden. 

Det är ett härligt gäng unga talanger som ska få känna framgång snart igen. 

 

Nästa match är på lördag den 7 december klockan 13:45 i Arena A mot serieledarna Kävlinge.

 

Hoppas på fortsatt härligt publikstöd!!! 

 

 

Skottstats: 7-10, 8-7, 13-6 = 28-23

Målstats:  2-1, 1-2, 2-2  =  5-5

 

Målskyttar FCH= Frida Björk, Saga Nordin (Ida Martell), Ida Martell (Thea Söderberg), Sofi Persson (Engla Lantz), Hanna Petersson (Irma Lennermo)

 

Matchens lirare FCH Dam U (framröstad av laget):

3 bollar: Ida Martell

2 bollar: Sofi Persson och Hanna Petersson

1 boll : Frida Björk och Thea Söderberg