SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
FC HELSINGBORG
GLÄDJE-GEMENSKAP-UTVECKLIG
P01
FCH P01

Ett lag som består av Helsingborgskillar, mestadels från Rydebäck, Råå och Maria staden.


Premiär i P01 svår.
2017-10-22 16:01
I dag kom motståndet från Lomma

Till slut så blir det match för killarna i P01, många turer och funderande hur allt skall lösas inför säsongen som stundar 2017/2018, vad finns för material att tillgå i form av spelare och hur skall föreningen matcha dem så det inte blir en överbelastning.


Till denna serie blir det inte så många lag anmälda då många föreningar väljer att flytta upp sina killar i högre serier och många spelare hoppar av för flickvänner och gymnasie studier, konstiga val i min värld, jag hade hoppat av gymnasie och struntat i flickvän så hade allt varit löst :-)

Skämt och sido, det lades ett förslag på trippelmöte och 21 matcher, kändes lite tufft, med tanke på att killarna i många föreningar också skall lira Jas och H serier, detta bantades till 14 matcher istället, med dags facit för FC Helsingborg blev det kanske ett fel val för en stor grupp av spelare som gör sin första match för säsongen idag, är som det är och vi biter ihop, vi viker aldrig ner oss FCH P01.


Till Matchen:

Som nybliven " läktarcoach" tog jag plats på övre raden tillsammans med Micke Ericsson också nybliven läktarcoach :-), måste säga att det är lugnare att stå i båset än att sitta på läktaren och titta :-)


Det märks att det är killarnas första seriematch tillsammans, och att det är Lomma på andra sidan som storsatsar på denna serie detta året, ett duktigt lag som slog P01 i DM finalen i våras,  senast vi möttes var i FCH Cup för en dryg månad sedan , 2-2 i den matchen som inte går till historien som en bra match.

FCH har lite problem med tempo och mottagningar och tempot dras ner lite på grund av det , Lomma gör inte mycket väsen av sig, mycket bollinnehav men mestadels på egen säker halva av planen, första perioden präglas av mycket av säkra ytor bakåt och det skapas inte mycket avslut framåt.


Andra perioden öppnar sig lite mer, men ändå ganska tillknäppt, två lag som känner varandra :-), lite korrigeringar från FCH sida gör att vissa individer i Lomma får svårare, till slut blir det en spelvändning efter ca 8 minuter FCH bryter på mittplan i egen halva , Alfred sticker på djupet i en kanon löpning, Samme B ser inte honom, men löpningen han gör öppnar upp en öppen gata för Samme som hänger in 1-0 , Gött:-)

Men tyvärr Lomma kvitterar ca 2 min senare där FCH tappar på mittplan och kommer fel i defensiven 1-1  i paus.


Tredje Perioden

Lomma trycker på , FCH trycker på , lomma är det lag som kommer i förarsätet , än en gång en spelvändning 1-2, Oscar inte nöjd i målet med sin insats, bra där Oscar , stor tumme upp..

Nu är det uppförsbacke, men sista 5 börjar FCH ta mer utrymme, en Time out med ca 4 kvar och det blir tok tryck mot Lomma, Lomma har haft en tendens att tugga på domslut i princip hela matchen, det betalar sig negativ, 2:an kommer till slut på grund av det och Benny följer upp med en klassisk låt , snacka inte skit :-) , bra där Benny den , var klockren :-)

Detta straffar Lomma och FCH lyckas göra 2-2 på inte ett jätte märkvärdigt skott från Elliot som letar sig in , detta blir slut resultat i matchen.


Från min vy på läktaren kan jag tycka detta var ett ganska rättvist resultat mellan lagen och är övertygad om att FCH kommer växa och bli bättre för var match som spelas.


Från översta raden på  läktaren med Micke // Magnus
Vinst FCH CUP 2017
2017-09-16 21:23
I P01 för 4:de året i rad

Trots att jag avsagt mig mina uppdrag har FCH glömt plocka bort mig från sidan och kan fortfarande logga in och lägga en krönika :-)

Fick en förfrågan från HC om jag ville hänga på i FCH Cup, dum fråga givetvis ville jag det :-)


Nåväl en tidig morgon som vanligt när det gäller denna Cup, samling 08:20 och första match 9:20.

I vår grupp väntade Lomma ( DM mästarna ), Åstorp och Vipers.

Kommer till samling och hjärtat slog volter när man träffa killarna igen, vissa var inte där och nya hade tillkommit, ändå kändes det som det var igår :-)


Till Cupen, första match i IH A Lomma på andra sidan, killarna gör sin första träning/ match på hel plan enligt den info jag fick mig tillhanda, och ja det syntes, vi gör en helt ok match på defensiv men skapar inte mycket framåt som man kan skryta över, matchen slutar 2-2 efter ett sent kvitteringsmål från Lomma.

Lite vila på det och match igen runt 12 mot Åstorp med Bellman/ Bertilsson som lämnat oss efter förra säsongen, det blev en tajt match, Åstorp med största delen 02: killar och en 1;a lina med o1:or som spelar JAS står upp bra, tycker dock att vi är det något bättre laget och vi vinner denna match med 2-1, det är fortfarande inte bra, iofs. match 2 för säsongen :-).


Sista matchen i gruppen står Vipers 2 på andra sidan 15:30, här gör vi ingen bra match men är det bättre laget utan att övertyga, vinst 3-1, grupp 1:a och semi väntar, men mot vilka?, det blev Munka, ett lag som tagit stora kliv, det gäller att vara på tå om vi ska ta oss vidare.


Semi mot Munka , andefattigt, komplicerat, räknefel, etc. etc., nä fy tusan det här är inte bra, Munka straffar oss 0-1 , vi gör 1-1, paus.

1-2, kom igen killar..., vi äter oss in i matchen och sätter tryck 2-2, sista halvan av sista ligger vi på för ett vinst mål, men det uteblir, slut och straffläggning.


Nu kände jag mig trygg , vi har vad andra lag inte har.., en Hassel..

Vidare till Final efter straffar, där väntar igen Åstorp som slagit Vipers 1 med 3-0.


Gruppspelsmatchen var tajt och killarna var fokuserade, vi får en dröm öppning 3-0 efter knappt 2 minuter, nu när vi skall vara som segast och tröttast visar killarna upp det bästa spelet för dagen, i finalen var det inget snack om var guldet skulle hamna, Åstorp reducerar 3-1 i första, vi maler på och en bit in i andra gör vi 4-1, Åstorp orkar inte hämta kraft vi vinner 6-1,

Det var skoj att se killarna höja sig, men oj vad mycket det är att jobba med, för första gången denna säsong på stor plan och med 4 nya killar in i laget och en gubbe inkallad i båset ta sin 4;de raka seger i denna cup tycker jag är bra.


Jag lyfter på hatten och säger att ni vann detta välförtjänt killar, A-lagstränare Joel var också nöjd.


Jobba nu på killar och glöm inte det viktigaste av allt, ha skoj  // Magnus

" Landskamp " FCH P01 vs USA U19
2017-04-30 16:59
Måndag 1/5 19:00 i Helsingborg Arena hall B

USA:s U19 landslag spelar VM i Växjö som startar på Onsdag 3/5.


För att vässa formen inför VM kommer dem att möta FC Helsingborgs P01 lag i en träningsmatch Måndag kväll i Arena B och därefter på tisdagen far dem till Växjö för att försvara USA:s färger i VM, vi är hedrade att dem väljer att lägga sin match mot FCH P01.


FCH P01 är ett lag som har dominerat sin åldersklass i Skåne under flertal år och även visat att man kan stå upp bra mot motstånd i serier med äldre killar och betvingat dem bästa lagen i åldersklassen P00, vilka har deltagit i SM slutspel etc.


På sin merit lista har FCH P01 idel seriesegrar sin ålderklass otaliga cuppvinster samt finaler, Gothia Cup, Fairplay Cup, FCH Cup, DM etc.


Det är upplagt för en rolig match i Arenan och vi hoppas på ett massivt publikstöd och en unik chans för alla att stifta bekantskap med USA och deras målinriktade satsning på att utveckla innebandyn på andra sidan Atlanten.


I USA:s bås står FCH:s Ungdomskordinator Joel Olofsson som en av ledarna,


Vi ser fram emot ett massivt stöd på läktaren från föreningen och allmänheten och lovar att vi skall bjuda upp till kamp, det är inte var dag det är en Landskamp i arenan så slut upp..


FCH P01


BÄST I SKÅNE
2017-03-26 19:17
Var vi inte idag, det var Lomma

DM Pojkar B, planenligt enligt dem flesta var vi i final, med 2 tidigare guld och tung förlust förra året med stora skadeproblem, var målet att ta hem bucklan till Helsingborg igen.

Vi börjar bra igår i gruppspelet och går obesegrade igenom och gruppen och en semi väntar 13:00 idag, denna mot Lund som slagit ut Åstorp i en kvart tidigare under dagen.


Semin vinns plan enligt och ganska bekvämt med 7-1 , nu väntar Lomma i final kl: 16:45


Lomma har kämpat sig igenom en tuff dag med match mot Bjärred 09.00 vinst där 3-1, sen en tuff semi mot Munka där dem kvitterar till 1-1 med 45 sekunder kvar och tar matchen till sudden och vinner den.


Sett till spelschema har vi det bästa upplägget, många tror kanske att det bara är att gå in och plocka åt sig bucklan och glömmer gärna att det finns lite killar på andra sidan som också vill få känna på den :-)


Idag slår motivation klass, utan att säga att Lomma inte har klass..., Lomma har haft förbaskat svårt för oss, men idag jobbar dem hörtänderna ur sig och i mina ögon vinner dem rättvist, vi lär oss av detta och steppar upp ytterligare, många besvikna själar i laget, med i bagaget har man så många finaler och triumfer så man får svårt att hantera en "motgång" , jag tycker dock inte det är en motgång att gå till en final i ett DM, surt givetvis att förlora en final med 2-3, där målen som släpps in är för att vi är slarviga, men killar 3 finaler på 4 försök och en Semi tror jag inte många lag har :-), på dessa försök 2 guld, 1 silver och 1 brons, hyfsat facit att minnas när ni blir äldre.


Stort Grattis till Lomma, ni var förtjänta av segern idag, bra spelat ..


Nu skall vi ladda om batterierna och fokusera på Landskampen vi blivit inbjudna till, vi skall möta USA:s U19 landslag 1/5 , dessa skall få sota för förlusten idag och få sig en omgång,


Nästa år satsar vi för fullt och lovar göra läxan, Bucklan skall hem till Helsingborg 2018,


Tjura idag killar så knyter vi näven i fickan och jobbar på ännu mer nästa säsong


MP3 / Genom Magnus

Serieseger P01 Svår 2016/2017 !?
2017-03-19 19:14
Vi har gjort vad vi kan för att behålla bucklan vi abonerat på..

SERIESEGER ELLER INTE ÄR JU FRÅGAN ?.

Skall försöka reda ut förutsättningarna lite kortfattat.


Vi har hela säsongen jagat våra vänner från Bjärred som legat i förarsätet efter vinsten mot oss i höstas, vi hade ett gyllene läge att krympa avståndet till en pinne efter de hade spelat oavgjort mot Lomma för andra matchen i denna serie, vi hade Höllviken på hemmaplan och ledning med 4-2 i slutet av matchen men får total härdsmälta och dem lyckas pela in 2 bollar till 4-4 och vi var fortfarande 3 pinnar back, tung förlust.


Nu var vi tvungna att vinna mot Bjärred borta för att komma på lika poäng och jag mål för det kommer handla om målskillnad om vem som vinner serien och vi tar dem, och detta skall göras på bortplan, och samtidigt en vecka där vi lirar 6 matcher på 9 dagar.


Match nr 3 denna helvetesvecka är Bjärred på tur, 3 pinnar back och 11 mål minus.

2 matcher kvar efter denna drabbning.

Vi spelar hem matchen och ligger 9 minus.

Vi har Svedala/ Höganäs kvar, Bjärred har Lund/ uppskjuten mot Lönsboda.


Vi besegrar Svedala med 10 plusmål ,Bjärred besegrar Lund med 3 plusmål, helt plötsligt -2 mål, Lönsboda sist i serien och Höganäs 3;de sist, sist vi mötte Höganäs blev det 7-1 i vår favör, Bjärred slog Lönsboda med 15-1.


Vi kan inte mer än spela om det och göra vårt bästa, vi kan inte skylla på något, vi hade allt i våra egna händer men klantade bort 3 pinnar mot Höllviken som satt oss i denna situationen, vi går till matchen och avslutar med det andra i slutet.


MATCHEN:

Förutsättningarna vet ni, vi mönstrar full trupp till matchen , det vill säga 20 man på bänken, vi måste vinna och vi måste göra mål, ingen lätt ekvation det såg vi mot Svedala som vi slog med 17-1 på hösten och 11-1 i veckan.

Vi väljer att starta matchen på 2 linor och 8 killar får stötta från bänken, vi vill försöka sätta lite press på Höganäs och trötta ut dem lite ( dem kom tyvärr bara till spel med 8 spelare ute).

Inledningsvis går det lite trögt och de står rätt och blockar oss ganska bra, till slut får vi hål på dem efter 6:39, vi lyckas vinna perioden med 4-0


Inför andra växlar vi upp till 3 linor och det går trögt med målskyttet trots skapade chanser, det dröjer ända till 10:48 innan boll nr 5 trillar in, sedan går proppen ur Höganäs det börjar blir trötta skallar, 13:29 8-0 till oss och Höganäs målvakt blir lite sur och sparkar på en av våra spelare, matchstraff på Målvakten och en tvåa på vår kille som blev lite tjurig, 13:50 9-0.


Vi maler på 3 linor men det blir lite struligt med utvisningar etc.

Nåväl när matchen är slut har vi gjort 8 kassar till och åker hem med 17-1 i bagaget.


Det innebär att vi nu har 14 bollar plus på Bjärred som inte spelat sin match mot Lönsboda och serien stänger idag, Lönsboda har 3 matcher som inte är spelade och jag vet i ärlighetens namn inte hur det kommer bli med WO etc, skulle Bjärred få den är det plus 9 till oss, får Lönsboda den är det plus 19 till oss, skall matchen spelas ?!, trots serien är stängd får vi vänta och se.


Oavsett vilket är det seriens 2 bästa lag som delar ledning på samma poäng och något av dessa lag vinner serien, skrev det i min förra krönika att jag tror på oss och vidhåller det fortfarande, har trott på detta hela tiden...


Blandade insatser denna säsong samtidigt som övriga lag blir bättre sporrar oss att till nästa säsong bli ännu bättre,


Som sagt hur det än blir så utropar jag killarna till seriesegrare ännu en gång, för det är dem i mina ögon, grattis killar till en kanon prestation, alla nämnda ingen glömd, även ni som på grund av skador och andra orsaker tvingats kliva åt sidan under säsongen men ändå har varit delaktiga och i allra högsta grad har del i denna framgång.

Vill även rikta ett stort tack till mina kolleger som täckt upp för mig när jag av olkia anledningar varit borta på grund av arbete etc, även killarna skall ha tack som alltid välkomnat mig till matcherna trots min frånvaro på träningar.


Nu laddar vi för DM nästa helg och njuter i veckan och lägger ytterligare plakett till samlingen och givetvis en Buckla, dags att uppdatera bilden HC, saknas några på den gamla bilden.


För ledarna i egen skrift // Magnus


( och givetvis tack alla föräldrar som ställer upp med läktarcoachning, kiosk, skjutser och stöd :-)  )


får inte glömma A-laget som kvittera till 1-1 i matcher mot Falun, trots min sågning av dem förra matchen , får krypa till korset och höja hatten.Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
FC Helsingborg, 06/04 17:00 
FC Helsingborg, 04/04 15:30 
FC Helsingborg, 03/04 14:00 
FC Helsingborg, 22/03 17:30 
FC Helsingborg, 22/03 10:00